Dizalice topline Vitocal 200-S i 222-S, s uređajem za ventilaciju Vitovent 300-F, sistemsko su rješenje za učinkovito grijanje, hlađenje, pripremu tople vode i ventilaciju.

Oba modela dizalice topline dolaze u velikom broju inačica učina i opreme za kombinaciju s uređajem za ventilaciju stambenog prostora Vitovent 300-F. Time se može indvidualno prilagoditi centrala kućne tehnike energetskoj potrebi kuće ili zgrade te je sistem posebno prikladna za novogradnju. Zahvaljujući modularnoj izvedbi i visokoj razini predmontiranih komponenti sistem je jednostavno montirati što snižava troškove tijekom montaže.

Vitocal 200-S- povoljna alternativa za novogradnju i modernizaciju

Bilo da se radi o novogradnji ili modernizaciji, toplinska crpka Vitocal 200-S u split izvedbi (područje učina 4 do 16 kW) prikladna je za obje primjene. Vitocal 200-S je split dizalica topline zrak/voda koja iz vanjskog zraka izuzima toplinu te istu ponovno predaje za grijanje na razini temperature koja se može koristiti za tu svrhu. Pritom se predaje tri do četiri puta više energije nego što se koristi za pogon. Ova se dizalica topline može dobiti kao čisti sustav za grijanje ili s reverzibilnim režimom rada za grijanje i hlađenje. U kombinaciji sa sustavom ventilacije stambenog prostora moguće je i komforno temperiranje kuće. Dizalica topline Vitocal 200-S je posebno prikladna za novogradnju ili u bivalentnim sustavima za modernizaciju objekata. Za postizanje većeg učina više Vitocala 200-S uređaja može se spojiti u kaskadu. Unutarnja jedinica instalira se na zid i zauzima samo malo mjesta. Vanjska jedinica koja je otporna na atmosferske prilike može se fleksibilno montirati – stajaće na podu, na ravnom krovu ili na zidu.

Kod modernizacije postojećih instalacija grijanja toplinska crpka brine o štedljivoj pripremi osnovne topline, s temperaturom polaza grijanja do 60°C. Postojeći uljni ili plinski kotao uključuje se samo u iznimno hladnim zimskim danima za pokrivanje vršnih opterećenja. Kod novogradnje, toplinska crpka Vitocal 200-S može pokriti kompletnu potrebu za toplinom i za pripremu tople vode u kućanstvu. Reverzibilan pogon toplinske crpke omogućuje i hlađenje u vrućim ljetnim danima. Na taj način nova toplinska crpka zrak/voda Vitocal 200-S cijele godine brine o ugodnoj temperaturi vašeg doma. Toplinska crpka dolazi i u još dvije izvedbe s integriranim spremnikom -Vitocal 222-S s integriranim spremnikom tople vode 170 litara i Vitocal 242-S s integriranim spremnikom 220 litara prikladnim za spajanje na solarni sist

Vitocal 222-S – povoljna split dizalica topline

Kompaktna split dizalica topline zrak/vode Vitocal 222-S je povoljna energetska centrala kod novogradnje obiteljskih kuća. S ugradnjom opcionalnog mjerača topline mogu se dobiti poticajna sredstva za nabavu ove dizalice topline. Grafička korisnička površina regulacije Vitotronic 200 omogućuje jednostavno/intuitivno rukovanje. Veliki displej je osvijetljen, s velikim kontrastom te se može jednostavno očitati. Vitocal 222-S se, po izboru, može koristiti isključivo za grijanje ili za grijanje i hlađenje. Kombinacija s uređajem za ventilaciju stana omogućuje komforno temperiranje prostorija. Visokoučinkovita rekuperacija topline ventilacijskog uređaja Vitovent 300-F nadopunjuje ovu energetski štedljivu tehniku grijanja. Kombinacija sustava ostvaruje rekuperaciju topline do 98 posto. U pasivnoj kući ova se kombinacija sustava može koristiti i kao grijanje na zrak. Pritom opcionalni hidraulički grijaći registar omogućuje zagrijavanje svježeg zraka.

potražite svoj primjerak magazina HAUSBAU na svim kioscima

Share