Rad od kuće uz Velux

VELUX Hrvatska d.o.o.
Av. V. Holjevca 40, 10010 Zagreb
Besplatni telefon
0800 600 400 ili 01/5555-444
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

4 savjeta za idealan kućni ured u potkrovlju

Rad od kuće u proteklih godinu dana postao je dio naše svakodnevice, a mnogima i dominatno radno mjesto. Iako smo odavno svi kupili radne stolove te neki ČLANAKkutak u domu pretvorili u home office i dalje je mnogima veliki izazov koncentracija na rad kada su kod kuće.
Kako si pomoći? Kako poboljšati koncentraciju za rad od kuće i biti efikasniji i produktivniji? Evo par korisnih savjeta.

1. Stvorite ugodan i privlačan radni prostor
Adekvatne boje i dobro osvjetljenje u kućnom uredu ključni su za vašu koncentraciju. Ugradnjom VELUX krovnog prozora svaki kutak vašeg potkrovlja možete pretvoriti u privlačan i ugodan radni prostor. Naime, za funkcionalan ured nije presudna veličina prostora već dovoljno dnevne svjetlosti i svježeg zraka. Zdravija unutarnja klima prostora osigurat će vašim očima, umu i tijelu odlične uvjete za uspješan radni dan pred računalom.

2. Osigurajte dovoljno dnevnog svjetla
Stvorite si što povoljnije uvjete za rad. Dakle, idealno bi bilo zasebna prostorija, odvojena od drugih ukućana te prostor u blizini prozora, s dovoljnom količinom dnevne svjetlosti i svježeg zraka. Naime, studije su pokazale da na 40% radnih mjesta koja su osvijetljena prvenstveno dnevnim svjetlom, zaposlenici pokazuju povećanu produktivnost od 30 do 40%

3. Svjež zrak za bolju koncentraciju
Izađite iz pidžame, obucite se u normalnu odjeću, usmeno razgovarajte s kolegama preko online platformi… Pauzu za ručak iskoristite korisno te si skuhajte nešto zdravo. Pijte puno vode, a svakih sat vremena ustanite se i prošetajte malo po stanu te provjetrite prostor. Svjež zrak poboljšava koncentraciju, a prostore bi i u zimskim mjesecima trebalo provjetravati 10-ak puta na dan po par minuta.

4. Odvojite posao od privatnog vremena
Napravite jasan raspored kada radite, kada imate pauzu, a kada završavate s poslom te kreće vaš “privatan život”. Odvajanje privatnog od poslovnog je ključna stvar, posebice ako imate djecu. Ostatak vremena nadoknadite ranijim jutarnjim ustajanjem ili radom kasnije navečer. Krovni prozori omogućit će vam puno dnevne svjetlosti i u popodnevnim satima. Poznato je i da je jutarnja dnevna svjetlost plavičastog odsjaja što stimulira naš mozak na buđenje i pojačanu aktivnost.

Hausbau br.123

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.123 (siječanj/veljača 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.123

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.123 (siječanj/veljača 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku