Velux – Projektirajte svijet s više svjetla

VELUX Hrvatska d.o.o.
Av. V. Holjevca 40, 10010 Zagreb
Besplatni telefon
0800 600 400 ili 01/5555-444
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

VELUX Hrvatska d.o.o.
Av. V. Holjevca 40, 10010 Zagreb
Besplatni telefon
0800 600 400 ili 01/5555-444
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

VELUX Daylight Visualizer, jedinstven je i intuitivan program koji u kombinaciji s novim VELUX prozorima za ravni krov-dobitnicima Red Dot, podiže arhitektonsko projektiranje na novu razinu

Dnevno svjetlo oblikuje doživljaj prostora kao nijedan drugi materijal i temeljni je aspekt za projektiranje zdravih i održivih zgrada. VELUX Daylight Visualizer je profesionalni alat za analizu uvjeta dnevne svjetlosti u zgradama s nekoliko jedinstvenih funkcija – od toga da korisniku omogućava točne simulacije i kvantifikacije razine dnevne svjetlosti u interijerima, pružanjem usporedbe uvjeta dnevnog svjetla prije i poslije pa sve do stvaranja jednostavnih 3D modela u samo nekoliko minuta i generiranja izvješća. Uz Daylight Visualizer profesionalci mogu biti sigurni da je dnevno svjetlo dostupno u svim ključnim područjima njihovih projekata. Kombiniranjem ovog programa s novom generacijom VELUX prozora za ravni krov koji povećavaju površinu dnevne svjetlosti do 52% *, arhitekt uistinu može kvalitetno osvijetliti svaki kut svojeg projekta.

Jednostavno korištenje, brzo savladavanje

Program je lako koristiti, a brzo ćete ga i savladati zahvaljujući jednostavnoj navigaciji i intuitivnom sučelju. Profesionalci mogu jednostavno izraditi 3D modele – s krovnim prozorima za ravni i kosi krov ili fasadnim prozorima – i to od nule, za samo nekoliko minuta uz pomoć ugrađenog modelara, a moguće je i importirati postojeće projekte iz BIM/ CAD softvera. Uz to, detaljni 3D modeli mogu se importirati iz programa kao što su Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino i drugih. Glavna razlika između Daylight Visualizera i uobičajenih CAD programa je u tome što vam omogućuje preciznu simulaciju i kvantificiranje razine dnevne svjetlosti u interijerima, dok standardni CAD programi izvode samo 3D prikaze bez informacija o količini i kvaliteti dnevne svjetlosti u prostoru.

Neka bude svjetlost!

Uz Daylight Visualizer možete istraživati i optimizirati uvjete dnevne svjetlosti u bilo kojem prostoru s foto realističnim vizualizacijama i ‘false-color’ mapiranjem za standardne i složene sustave prozora i ostakljenja. Među svojim brojnim funkcijama, ovaj program vam omogućuje vizualizaciju razine svjetlosti, osvjetljenja i faktora dnevnog svjetla, simulaciju preusmjeravanja sunčeve svjetlosti pomoću svjetlosnih tunela, sjenila i reflektirajućih polica te istraživanje uvjeta dnevnog svjetla u tlocrtima, presjecima i perspektivnim prikazima. Štoviše, arhitekti mogu čak simulirati sustave prozora (CFS) i proizvode za zasjenjenje s BSDF materijalima.

3. Krovne pokrove: GERARD čelični krovni pokrov s ili bez kamenog granulata vjerno imitira izgled klasičnog pokrova. Primjenjiv je za realizaciju krovišta u različitim stilovima- od klasičnih preko mediteranskih do modernih. GERARD krovne ploče otpornije su na potrese jer su 7 puta lakše od klasičnih krovnih pokrova, a 10 puta lakše od biber crijepa. Zbog toga puno manje+ opterećuju krovnu konstrukciju, tj. konstrukciju kuće. Jedna GERARD ploča pokriva 0,46 m2 krova, a pričvršćena je s 4 vijka – čime je osigurana kompaktnost i fleksibilnost krova pri potresnim naprezanjima, te ne dolazi do ispadanja krovnih ploča.

Pokazni primjer!
U školi u Santanderu u Španjolskoj u izvornom projektu analiza dnevne svjetlosti pokazuje da dnevno svjetlo ne postoji u većini dijelova zgrade – osim u učionicama gdje fasadni prozori daju dnevno svjetlo iz jednog smjera. Ali u konačnom projektu korišteno je ukupno 196 komada VELUX prozora za ravni krov kako bi se svim ključnim prostorijama škole osigurala dobra razina i ujednačenost dnevne svjetlosti.

3 puta više svjetla s prozorima za ravni krov!

Jeste li znali da prozori za ravni krov mogu unijeti 3 puta više dnevnog svjetla u prostoriju od fasadnih prozora?** VELUX je ove godine svoj asortiman prozora za ravni krov proširio s modelima s ravnim i zakrivljenim staklom. Jedna od najvećih prednosti nove generacije VELUX prozora za ravni krov sa staklom je što zahvaljujući gornjim jedinicama sa staklom do ruba i svojoj jedinstvenoj konstrukciji povećavaju površinu dnevnog svjetla do 52%* u odnosu na prethodnu generaciju. Novi dizajn je osvojio ovogodišnju nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda. Proizvodi su dostupni u 7 različitih veličina, od 60×60 cm do 120×120 cm, tijekom godine VELUX će asortiman dodatno proširiti i proizvodima dimenzija 150×100 cm, 150×150 cm i 200×100 cm. (* Površina dnevnog svjetla u usporedbi s CVP/CFP 6060, **Primjer referentne sobe: 4x4m, h=2,6m, veličine fasadnog prozora i prozora za ravni krov: 1x1m)

VELUX Hrvatska d.o.o.
Av. V. Holjevca 40, 10010 Zagreb
Besplatni telefon
0800 600 400 ili 01/5555-444
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.125 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.126 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku