Ugodna temperatura u potkrovlju

Skoro svake godine iznenade nas nagle promjene vremena i prijelaz iz proljetnih u ljetne temperature. Osim sustava za rashlađivanje, prvi na crti obrane od prekomjerne količine sunčeve topline su sustavi za zasjenjivanje.

Za ugodnu temperaturu u potkrovlju zaslužno je nekoliko faktora: kvalitetna izolacija, visina stropa, korištenje uređaja za rashlađivanje, orijentacija prostora, veličina i raspored krovnih prozora. Krovni prozori donose u potkrovlje obilje dnevnog svijetla, a osnovni dodaci koji će spriječiti prekomjerno pregrijavanje su sjenila, vanjske tende i rolete.

Sjenila za krovne prozore
Sjenila se postavljaju s unutrašnje strane te pružaju učinkovito zasjenjenje, zaštitu od vrućine i imaju dekorativnu funkciju. Na raspolaganju su VELUX sjenila u različitim izvedbama, koja donose željenu razinu zamračenja, dekorativnih svjetlosnih efekata, prigušenje dnevnog svjetla te zaštitu od odsjaja.

Vanjske tende za učinkovitu zaštitu
Ako u potkrovlju želimo dovoljno dnevnog svjetla u vrućim ljetnim danima i neometani pogled na vanjski prostor, a u isto vrijeme zaštitu od pregrijavanja, tada je VELUX vanjska tenda na krovnom prozoru pravo rješenje. Učinkovita zaštita od vrućine bez potpunog zamračivanja stvara ugodnu unutarnju klimu, što ovo vanjsko sjenilo čini idealnim odabirom za dnevni boravak i blagovaonicu, radni prostor te spavaću i dječju sobu. Navučena tenda propušta difuzno svjetlo mekih sjena za ugodnu atmosferu u interijeru. Za dekoraciju i dodatno zasjenjenje prostora idealno je vanjsku tendu kombinirati s unutarnjim roloom. Budući da je dostupan u 15 različitih boja i dezena zadovoljit će sve ukuse i stilove uređenja interijera. Pronađite ih na www.veluxshop.hr

VELUX Hrvatska d.o.o.

Av. V. Holjevca 40
10010 Zagreb
Bespl. tel. 0800 600 400
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA