U novu godinu s novim DAIKIN rješenjima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Dizalica topline Daikin Altherma 3 R je prva na svijetu dizalica topline velikog učina od 11 - 16kw u split izvedbi, s radnom tvari R-32 koja omogućuje hlađenje, grijanje i pripremu potrošne tople vode.

Staru 2021. godinu završavamo uz spoznaju da se tržište sustava grijanja drastično mijenja s konvencionalnih izvora grijanja na sustave bazirane na obnovljivim izvorima topline. Kako bi potaknuo još bržu transformaciju, Daikin je upotpunio svoju ponudu dizalica topline s ekološki prihvatljivom radnom tvari R-32 sa split izvedbom Altherme 3, snage 11 -16 kW. Kao lider u razvoju dizalica topline, napravili su izmjenjivač topline koji omogućuje veće količine radnog medija u sustavu, a time je postignuta i mogućnost većih nazivnih snaga.

Veća učinkovitost i veći doprinos smanjenju emisije CO2

Daikin je pionir u pokretanju dizalica topline opremljenih s radnom tvari R-32. Uz niži potencijal globalnog zagrijavanja (GWP), R-32 snagom odgovara standardnim radnim tvarima, ali postiže veću energetsku učinkovitost uz niže emisije CO2. Zbog jednostavnosti povrata i ponovne upotrebe, R-32 je savršeno rješenje za postizanje novih europskih ciljeva emisija CO2.

Poboljšana unutarnja jedinica

Dizalica topline Daikin Altherma osvojila je 2018. prestižne nagrade za dizajn RedDot, iF i Plus X. Danas je, treća generacija, dizalica topline Altherma unaprijeđena dodatnim poboljšanjima u dizajnu i mogućnostima ugradnje. Daikin unutarnje jedinice mogu se ugraditi na različita mjesta, kao što su garaža, podrum, pomoćna prostorija ili čak kuhinja, a da se i dalje stapaju s interijerom. Jedinice su također dizajnirane da olakšaju posao instalateru i stoga pridonose vašem zadovoljstvu!

Primjena sustava za niskotemperaturni režim

Kao i uvijek, izradi sustava u novogradnji najbolje je pristupiti sistematično i pri ovakvom dizajnu kontaktirati stručnjake. Za primjer, želimo li pojednostavniti instalaciju uz zadržavanje visokih energetskih performansi, umjesto klasičnih ventilokonvektora možemo koristiti Daikin niskotemperaturne ventilokonvektore. Isti ventilokonvektori dostupni su u tri izvedbe:

∙ Parapetna

∙ Zidna

∙ Ili kanalna za podstropnu ili vertikalnu zidnu ugradnju

Primjena ovakvog sustava omogućuje nam kompletno niskotemperaturni režim sustava grijanja uz smanjivanje investicije u ugradnji i potrebnog prostora za instalaciju. U slučaju potrebe za zamjenom sustava grijanja ili dizajnom novog sustava, obratite se ovlaštenoj mreži Daikin partnera koji raspolažu mnogim naprednim alatima koji se koriste pri dizajniranju sustava.