IZOLACIJA ROCKWOOL

Tišina osigurana!

ROCKWOOL kamena vuna, osim što osigurava ugodne toplinske uvjete i štiti u slučaju požara, pruža i odličnu zaštitu od buke. Ugradi li se u krovove, zidove ili podove, sprječava prodor buke izvana ili pak iz susjednih prostorija.

Kako u gradu stvoriti savršenu oazu tišine
Buka može utjecati na vaš san, povećati broj otkucaja srca i povisiti krvni tlak te dovesti do kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i kognitivnih oštećenja s potencijalom da uzme godine životnog vijeka prosječne osobe. Svi znamo kakve posljedice neprospavana noć ima na naše radne sposobnosti. A znamo i kako je sve lakše i bolje kada smo odmorni i naspavani. Ako je uzrok naše nesanice primjerice buka iz susjednog stana, taj problem možemo riješiti pravilnom izolacijom.

Što sve utječe na akustiku okruženja?
Svaki element građevinske konstrukcije zgrade doprinosi njenim akustičnim karakteristikama. To je više od samih zidova i stropova. Također oblici, površine, namještaj, rasvjetna tijela, mehanički sustavi i materijali koji se koriste u građevinarstvu narstvu imaju utjecaj na akustiku zgrade. Kada se tijekom procesa specifikacije ne uzmu u obzir akustična svojstva građevinskih materijala, rezultat će vjerojatno biti loše akustično okruženje.

ROCKWOOL ploče za izolaciju od kamene vune se proizvode u različitim gustoćama i uglavnom se upotrebljavaju za zvučnu, protupožarnu i toplinsku izolaciju unutarnjih zidova.

Dobra izolacija – dobra akustika
Zahvaljujući svojoj vlaknastoj strukturi, kamena vuna sprječava širenje buke. Ona upija zvuk i time pruža optimalnu zvučnu zaštitu između prostorija. Jeste li znali da dobro izolirani zidovi mogu smanjiti buku za više od 50 db dok zid bez izolacije smanjuje buku svega 30 db. No, što to zapravo znači? Razlika od 20 db je velika jer ljudsko uho percipira promjenu jačine zvuka od 10 db kao dvostruko glasniji zvuk.

Glavna karakteristika ROCKWOOL ploča od kamene vune je odlična apsorpcija zvuka. Izolacija u zidovima pomaže spriječiti prodor zvuka iz jedne prostorije u drugu, na taj način povećavajući ugodu i štiteći privatnost.

Smetaju vam bučni susjedi? Iz susjedne sobe dopire nepodnošljiva buka?
Evo kako sami možete riješiti problem koristeći ROCKWOOL kamenu vunu. Postavljanjem kamene vune na postojeće pregradne zidove ili zidove između stanova sprječava se širenje buke. Zahvaljujući isprepletenoj strukturi vlakana, kamena vuna postavljena između postojećeg zida i gips kartonske ploče, osigurava mirniji život ne samo onima koji imaju bučne susjede, već nam dopušta da se slobodnije izražavamo, primjerice u glazbenom smislu, ili nekim drugim, radosnim, ali ponekad bučnim aktivnostima. Pravilno postavljanje ROCKWOOL izolacije znatno će umanjiti razinu buke koju uzrokuju glasni susjedi, vodovodne cijevi, dizala, koraci u susjednim prostorijama, promet ili drugi izvori buke. Za ovakvu namjenu preporučujemo Acoustic ili Acoustic EXTRA izolacijske ploče.