skyTech za obnovu kamene kuće

Prednosti skyTech izolacijskog sistema potvrđene su iskustvima primjene i korištenja na brojnim projektima zadovoljnih investitora. Ovog puta predstavljamo primjenu skyTecha u obnovi stare kamene kapetanske kuće na Malom Lošinju.

SkyTech, izolacijski sistem debljine svega 1 cm, dokazao se na mnogobrojnim projektima renoviranja i novogradnje obiteljskih kuća i gospodarskih objekata. Koristi se kao toplinska izolacija koja zamjenjuje 24 cm kamene vune, parnu branu i paropropusnu i vodonepropusnu foliju, a u nekim slučajevima i daščanu krovnu oplatu. Kod izolacije s unutrašnje strane zidova i krova značajno štedi prostor.

Razgovarali smo s vlasnikom koji je koristio skyTech pri renoviranju stare kamene kuće, te nam otkrio kako su sve njegove dvojbe oko primjene skyTecha „pale u vodu“.

P: Obnova kamene kuće uvijek je izazovna i kompleksan. Vaša kamena kuća ima dugu povijest.
O
: Da, radi se o staroj kamenoj kapetanskoj kući koja datira iz 1850. godine i koju je trebalo u potpunosti obnoviti. Kako kod renoviranja kamenih kuća nema polovnih rješenja, uložio sam dosta truda i vremena, ali zadovoljan sam s krajnjim rezultatom. Radi se o kući koja ima 70 m2 po etaži. U prizemlju su smještene dnevna soba, kuhinja i kupaonica, na prvom katu 3 spavaonice i kupaonica, u potkrovlju još dvije sobe s kupaonicom.

P: Zašto ste odabrali skyTech sistem?
O
: Glavna ideja je bila da rasteretimo krovnu konstrukciju i da u potkrovlju dobijemo više prostora zbog čega smo htjeli izbjeći klasično izoliranje s kamenom vunom. S unutrašnje strane postavljen je knauf i zadržane su stare drvene grede za dekoraciju. Na vanjskoj strani, na postavljene letve položen je skyTech, na njega kontraletve i zatim limeni krovni pokrov kako bi se krov što manje opteretio.

P: Sad kad je sve gotovo, kakvi su vaši dojmovi o skyTechu?
O
: Pa moramo priznati da sam izuzetno zadovoljan, iako sam na početku bio dosta skeptičan kako će funkcionirati izolacijski sistem debljine svega 1 cm. Nadmašio je moja očekivanja i potvrdio sve deklarirane specifikacije. Dobili smo značajnu uštedu prostora u potkrovlju, izuzetno ugodnu temperaturu prostora od 22-23°C uz minimalno korištenje klimauređaja. Također postava je jako brza, materijal je lagan i značajna je ušteda i kod transporta s obzirom da se radi o otoku. Imam jako pozitivno iskustvo i preporučio bih skyTech.

Polo-commerce

Ozaljska ulica 93, 10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.t-com.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share