skyTech izolacija – Hausbau br.90

skyTech izolacija – Hausbau br.90

skyTech izolacija – dokazano ostvaruje velike uštede

sky-tech - Hausbau br.90skyTech izolacija debljine od 1 cm zamijenjuje 24 cm mineralne vune

skyTech je napredni izolacijski sistem francuskog proizvođača Winco Tech. Radi se o negorivoj reflektirajućoj izolaciji koja se primjenjuje kao toplinska i zvučna izolacija s unutrašnje strane na zidovima, stropovima i u podrumima te kod izoliranja krovišta s vanjske strane i unutrašnje strane, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina. O iskustvu u njegovoj upotrebi pri sanaciji potkrovlja razgovarali smo s vlasnikom dvoetažnog stana u Zagrebu koji je iznimno zadovoljan skyTech sistemom.
Dvoetažni stan nalazi se na 3. katu višestambene jedinice i obuhvaća potkrovlje. Na prvoj etaži, površinu od 120 m2 zauzimaju dvije kupaonice, dvije spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinja. Na gornjoj etaži od 80 m2 smjestile su se dvije sobe i dvije kupaonice. Komfor prostoru daje i prostrani vanjski balkon.

sky-tech - Hausbau br.90Recite nam nešto više o energetski učinkovitim sistemima koje ste koristili prilikom adaptacije.
Adaptaciju stana radili smo 2013. godine. S adaptacijom smo željeli postići karakteristike niskoenergetskog objekta. Od svih sustava koje smo ugradili prilikom renoviranja izdvojio bih toplinsku tehniku i toplinsku izolaciju. Kod toplinske tehnike odlučili smo se za dizalicu topline tipa zrak/voda za grijanje i hlađenje prostora. Dizalica topline kombinirana je sa sustavom cijevi za podno, zidno i stropno grijanje zimi i hlađenje ljeti. Što se tiče toplinske izolacije odlučili smo se za skyTech izolaciju, za koju smatram da je jedinstveni proizvod na tržištu. Prije svega, prema našim iskustvima, ima odlična toplinsko-izolacijska svojstva i zbog svoje male debljine pogodna je za izolaciju potkrovnog prostora kao u našem slučaju. SkyTech smo stavljali s unutarnje strane zidova i s unutarnje strane krovišta. S unutarnje strane krovišta i zidova na skyTech je postavljen sustav cijevi za grijanje i hlađenje.

sky-tech - Hausbau br.90S obzirom da se radi o velikom prostoru, kvadrature 200 m2 organiziranom na 2 etaže koliki su troškovi za grijanje odnosno hlađenje.
Sa skyTech izolacijskim sistemom i dizalicom topline postigli smo efekt “konobe” tj. ugodnu temperaturu i ljeti i zimi. Troškovi grijanja tako u najhladnijim mjesecima su do 500 kn, a ljeti kad sistem koristimo za hlađenje oko 200 kn. Mislim da tome uveliko pridonosi skyTech.

Osim skyTecha i drugih sustava tvrtka Polo-commerce u svojoj ponudi ima i klinker opeku za popločavanje vanjskih površina koju ste odabrali za popločavanje stepeništa i balkona.
Svidjele su nam se klinker pločice iz ponude tvrtke Polo-commerce, pa smo ih odabrali za popločavanje stepenica i balkona. Sviđa nam se njihova prirodan struktura i boja, a s obzirom na odlične karakteristike za vanjsku upotrebu mislim da smo dobro odlučili. Pločice su otporne na vanjske utjecaje i sigurne jer se ne kližu.

sky-tech - Hausbau br.90Što biste preporučili budućim investitorima?
Svakako bih preporučio ugradnju energetski učinkovitih sistema bilo da se radi o toplinskoj tehnici, izolaciji ili kvalitetnoj stolariji. Sve skupa u konačnici rezultira energetski učinkovitim ili niskoenergetskim objektom. Mislim da u našem slučaju dobar dio zasluga, za razinu energetske učinkovitosti stana koju smo postigli, ide skyTech izolaciji koja daje odlične rezultate i stvarno smanjuje troškove grijanja i hlađenja. Ne znam da li postoji nešto slično na tržištu, ali ovo je super jer zauzima malo mjesta, izolacija je debljine svega 1 cm.

više o skytech izolaciji na www.polo-commerce.hr ili u magazinu Hausbau 

Share