Renoviranje

kamene kuće

Polo-commerce d.o.o.
Ozaljska ulica 93, 10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.t-com.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

Razgovarali smo s investitorom, koji je s nama podijelio svoja pozitivna iskustva korištenja skyTech toplinsko-izolacijskog sistema čak na dva svoja objekta.

skyTech toplinsko-izolacijski sistem, francuskog proizvođača WINCO prepoznat je od strane brojnih zadovoljnih investitora koji su skyTech koristili u novogradnji ili adaptaciji, bilo da se radilo o privatnim ili poslovnim objektima. Zadovoljstvo ugrađenim skyTechom iskazao je i investitor s kojim smo razgovarali prije nekoliko godina kada je skyTech koristio kod gradnje male kamene kuće na Braču.

Preporuka zadovoljnog investitora
Povod našem ponovnom razgovoru je preuređenje kamene kuće za koju je investitor, ne dvojeći, ponovno odabrao skyTech. Ovog puta riječ je o preuređenju kamene kuće.

P: Radili ste adaptaciju kamene kuće na Braču. Kao i prije nekoliko godine kad ste gradili manji objekt, sada ste opet koristili skyTech toplinsko-izolacijski sistem. Znači imate pozitivna iskustva? Recite nam više o adaptaciji objekta.
Da, 2014. sam koristio skyTech za izoliranje krovišta novoizgrađene male kamene kuće. Limeni krov te kućice se ljeti na suncu užare, dok je u isto vrijeme, unutar prostorije (zahvaljujući skyTech izolaciji), sasvim ugodno, te se u vrijeme najžešćih vrućina, može normalno boraviti, bez korištenja klime. Isto tako dobar efekt izolacije je i zimi. 2018. smo renovirali staru kamenu kuću pri čemu smo opet koristili skyTech. Ona je površine 40 m2, s prizemljem i dva kata. Kameni zidovi su debljine 50 cm. Površina krova je 60 m2, a tavanski prostor smo pretvorili u stambeni. Na tavanu je bio tkz „šufit“, neizoliran, a na krovu glineni crijep. Zabate smo malo dignuli kako bi dobili na visini, s unutrašnje strane postavili brodski pod, a prema van na postavljene letve položen je skyTech, na njega kontraletve i zatim novi krovni pokrov. Dobili smo vrlo funkcionalan potkrovni prostor, koji je ugodan ljeti i pri najvećim temperaturama gotovo se ne treba koristiti klima uređaj. Mnogi mještani i susjedi čudili su se, još kad sam prvi puta koristio skyTech, jer im nije bio poznat materijal. Nakon toga pronio se glas po otoku i ima znatan broj onih koji su također odabrali skyTech. U oba slučaja korištenja jako sam zadovoljan karakteristikama i učincima skyTech-a, preporučam ga svima.