Naš život postaje sve moderniji, a pametna rješenja za zaštitu od provale postaju njegov sastavnidio. REHAU je razvio Smart Guard sustav zaštite od provale s kojim i vaši prozori postaju pametni i mogu odbiti potencijalne provalnike. Od listopada 2018 dostupna su tri nivoa zaštite, ovisno o vašim potrebama.

Ono što je nekada bilo komplicirano, sada je postalo mnogo jednostavnije. Posuditi film iz videoteke? Putem streaminga danas gledamo što želimo – udobno iz naslonjača. Pretraživati autokartu kako bi se pronašla najbrža dionica na odmoru? Danas to preuzima navigacija, pritom je uključeno i zaobilaženje prometnog zastoja. A što je sa prozorima? Oni se ne mijenjaju? Naravno da se mijenjaju. Tvrtka REHAU, specijalist za polimere, odlučila je razviti prozore koji su jednako moderni kao i današnji način života. Prozori koji nam ne samo pokazuju svijet nego i osiguravaju svjež zrak i kada su zatvoreni. I koji će odbiti provalnike i prije nego se nešto dogodi.

Moderni koncept prevencije provala
Sigurnost nam je oduvijek esencijalna potreba. Tamo gdje su nekada stajali zidovi, danas provalnike sprječavaju alarmni uređaji. Problem: kada se alarmni uređaji oglase, šteta je najčešće već nastala. Za nas je to prekasno. Odškrinuta vrata, otklopljen prozor: prilika čini lopova. Osim novca i dragocjenosti, istovremeno vam je oduzet i osjećaj zaštićenosti. Čak i u slučajevima kada sve ostane na pokušaju, često se radi o velikoj materijalnoj šteti. Da bi se to spriječilo REHAU Smart Guard,
pomoću inteligentnog senzora pokreta, uočava potencijalne provalnike. Vizualni i zvučni signali jasno pokazuju počinitelju da ne mora ni pokušavati provaliti. Pametna zaštita od provale ciljano pomaže izbjegavanju oštećenja i prije nego ona nastanu.

Tri nivoa prevencije zaštite od provale
REHAU Smart Guard sustav moguće je konfigurirati u tri nivoa zaštite i prilagoditi ga vašim potrebama, kako bi mogli opušteno uživati u sigurnosti. Smart Guard modul ugrađuje vaš odabrani REHAU partner u gornjem okviru prozora, balkonskih vrata ili vrata za terasu. Vanjske maskice dostupne su u četiri boje i jamče savršenu integraciju u svaki okvir. Sustav funkcionira preko radiosignala, a za napajanje koristi baterije, dakle ožičenja nisu potrebna. Stoga modul nije pogodan samo kod novogradnje već ga je moguće i naknadno ugraditi u postojeće GENEO i SYNEGO prozore. U osnovnoj verziji modul radi samostalno, bez potrebe za spajanjem na druge sustave.

U proširenoj verziji Smart Guard System Plus, vizualno i zvučno upozorenje dopunjeno je učinkovitom unutarnjom sirenom. Upravljanje je vrlo jednostavno, pomoću jednog prekidača moguće je pristupiti istodobno svim modulima. Prekidač funkcionira bez ožičenja ili baterija i može se postaviti bilo gdje.

Najnaprednija verzija Smart Guard System Connect spajanjem na REHAU Smart Home centralu (Mediola kućište – REHAU Edition) nudi brojne dodatne mogućnosti. Povezivanjem Smart Guarda i centrale ne samo da povećavate svoju udobnost već i sigurnost u svom domu. Mogućnosti su potpuno u skladu s vašim željama: od spuštanja žaluzina do dojave putem vašeg smartphonea, gotovo sve je moguće. Sve funkcije se konfiguriraju i kontroliraju putem aplikacije. To ukućanima omogućuje jednostavno upravljanje svim rješenjima pametne kuće – bilo kada i bilo gdje. Za još više udobnosti, REHAU opcionalno nudi daljinski upravljač, kojim možete pritiskom gumba aktivirati sustav neovisno o aplikaciji ili optičkim kontaktima.

Ulazak u Smart Home svijet nikada nije bio jednostavniji
Smart Guard sustav nudi rješenje ključ u ruke. Opremu instalira odabrani REHAU partner i sustav je prilikom predaje već konfiguriran i potpuno funkcionalan. Stoga prethodno znanje ili dodatna edukacija korisnika nije potrebna. S mediola® Box (REHAU Edition) kao Smart Home centralom svjesno se oslanjamo na otvoreni protokol radiosignala koji je kompatibilan s brojnim poznatim proizvođačima. Stoga možete svoj dom opremiti i drugim pametnim rješenjima i sve kontrolirati preko jedne centrale.

Rehau

REHAU d.o.o.
Samoborska cesta 294
HR-10090 Zagreb
Tel:+385 1 344 755
Fax: +385 1 3444 756
zagreb@rehau.com

POSJETITE NAŠU WEB STRANICU

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share