Primorske mobilne kućice

Tvrtka Kamen dekor osnovana je početkom 2000. godine, uspješno nastavljajući stoljetnu tradiciju obrade kamena i kameno zidarstva na otoku Krku.

Prvenstveno se bave obnovom i izgradnjom kamenih kuća, oblaganjima i popločavanjima te proizvodnjom raznih kamenih elemenata. Uz proizvodnju mobilnih kućica, nude izradu roštilja, kamina, stepenica, bazena, kamenih stolova i klupa. Proizvodni pogon i sjedište tvrtke nalaze se u mjestu Bajčići na otoku Krku.

Već godinama prate i njeguju primorski način gradnje poštujući pritom stoljetnu tradiciju graditeljstva na obali. U tom duhu, razvili su i proizvodnju mobilnih kuća za poslovne i stambene namjene koje se svojim dizajnom i uređenjem prilagođavaju lokalnom ambijentu te se u njega uklapaju bez da nagrđuju ili devastiraju okoliš. Koristeći tradicionalne načine gradnje i prirodne materijale osiguravaju dugi vijek trajanja mobilnih kuća, ali i ono najvažnije – savršenu harmoniju turizma i Mediterana.

U duhu očuvanja graditeljske baštine
Tvrtka Kamen dekor svojim mobilnim kućicama odaje počast tradicionalnoj primorskoj gradnji koja je danas izrazito tražena i cijenjena. Starinska kupa kanalica, kamene erte i kutevi, antiko fasada i drvene škure svjedoče bogatoj graditeljskoj baštini te se savršeno uklapaju u stoljetne vizure jadranskog priobalja. Osim estetske vrijednosti, mobilne kućice ističu se svojom dugotrajnošću, čime osiguravaju nesmetano uživanje generacijama zadovoljnih korisnika.

Tipske mobilne kuće i izrada po narudžbi
U želji da ponude nešto novo i drugačije razvili su tri standardna modela mobilnih kućica-„Zidine“, „Lavanda“, „Hortenzija“. Svaki model odlikuju specifične estetske i sadržajne karakteristike. Važno je napomenuti kako mobilnu kućicu u potpunosti mogu prilagoditi vašim potrebama, a standardni modeli mogu vam poslužiti kao dobra osnova za stvaranje vaše idealne mobilne kuće. Mobilne kućice imaju Tipski projekt odobren od Ministarstva graditeljstva.

Autentičan mediteranski izgled
Kućice su izrađene od pocinčane metalne konstrukcije, obložene su termopanelima i dodatnom termoizolacijom. Vanjski zidovi se žbukaju i završno obrađuju po želji naručitelja (npr. „antiko“ fasada). Unutarnji zidovi također se žbukaju i boje ovisno o dogovoru s naručiteljem (npr. gruba žbuka) na stropu mogu biti vidljive drvene grede, a na zidovima postavljene keramičke pločice. Kada uđete u kućicu imate osjećaj kao da ste u zidanom objektu. Mobilne kućice tvrtke Kamen dekor obložene su prirodnim, tanko piljenim kamenom. Na kutovima se ugrađuju kameni L-profili, a oko vrata i prozora kamene erte, pragovi i klupice. U kupaonicama vas može dočekati kamena tuš kada, a u kuhinji kamene radne površine i kameni sudoper. Po potrebi ugrađuju drvenu stolariju i tradicionalne škure. Ovisno o modelu i željama klijenata kao završnu krovnu oblogu koriste glinenu kupu starinskog izgleda.

Dostava i montaža
Mobilna kućica dostavlja se u jednom komadu bez dodatnih radova na terenu. Priključci vode i struje nalaze se na stražnjoj strani objekta. Zbog inovativnog načina izrade mobilne kućice su izrazito čvrste i robusne, ali istovremeno dovoljno lagane zbog čega prijevoz i montaža ne predstavljaju nikakav problem. Kamendekor nudi i uslugu prijevoza i montaže mobilne kućice.

Izrada po narudžbi
Svakome projektu pristupaju individualno te u dogovoru s investitorom predlažu idejno rješenje. Mobilna kućica može biti u potpunosti izrađena po narudžbi: dimenzije prema želji, vrsta kamena, način oblaganja, ravni krov ili glinena kupa, raspored i veličinu otvora za prozore, vrsta i boja fasade, unutarnji raspored prostorija, unutarnje kameni elementi, namještaj, podne obloge, unutarnja žbuka, oblik terase… Stručnjaci tvrtke Kamen dekor pobrinuti će se u ispunjavanju svih vaših želje.

Osim što donosi više od 40 m2 stambenog prostora, kućica Lavanda predstavlja savršeni omjer modernog i tradicionalnog. Kućica je vanjskih dimenzija 10 x 4,5 m, a u unutrašnjosti se nalaze dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevni boravak i 260 cm duga kuhinja opremljena električnim štednjakom, perilicom posuđa, mikrovalnom pećnicom i frižiderom.

KAMEN DEKOR

Kamen dekor
Bajčići 46, 51500 Krk
Kontakt: 091 728 1239, 098 329 923
info@kamen-dekor.hr
www.kamen-dekor.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA