fbpx

Hausbau

Prednosti orijentacijskih svjetala noću

Orijentacijsko svjetlo može biti zlata vrijedno kada nas vodi na našem putu.

Svima je poznat osjećaj kada nas usred noći, iz dubokog sna, probudi pun mjehur. Odlazak na toalet je neizbježan, a slabi izvori svjetlosti pomoći će Vam da pronađete put u mraku. Geberit Vam nudi nekoliko savjeta.

Dobar san apsolutno je neprocjenjiv. Tko ne spava dovoljno, patit će sljedeći dan, što znači da je bilo kakva smetnja noću posebno neugodna. Tijelo je još uvijek napola uspavano kad noću odlazite na toalet. To je prije svega zbog oslobađanja melatonina, hormona koji regulira ciklus spavanja i buđenja te je odgovoran za to da naše tijelo tijekom noći dovedemo u “stanje mirovanja”. Kako biste spriječili da Vaš tjelesni sat, prilikom odlaska na toalet, izađe iz svog prirodnog ritma i kako biste si osigurali što brži povratak zasluženom odmoru, trebali biste u obzir uzeti sljedeće:

  • Jaka svjetlost može zbuniti tjelesni sat i ograničiti proizvodnju melatonina. Stoga, ako je to moguće, nemojte paliti svjetlo kad idete na toalet ili koristite noćna svjetla s funkcijom prigušivača.
  • Izbjegavajte svjetlost s visokim sadržajem plave boje. Plavo svjetlo tijelu ukazuje na to da je noć završila.
  • Koristite orijentacijska svjetla sa senzorima pokreta u kupaonici koja će Vam pokazati put do WC školjke prilikom ulaska u kupaonicu. Izvori svjetlosti poput ovog obično su slabi, čime se osigurava minimalno osvjetljenje samo najvažnijeg područja – WC školjke.

Ugrađeno svjetlo

Na Geberit AquaClean Sela tuš WC uređaju, orijentacijsko svjetlo nalazi se izravno na tuš WC uređaju i pokazuje korisniku put u mraku.

Orijentacijsko svjetlo ispod tipke
Orijentacijsko svjetlo dio je Geberit DuoFresh modula, a sastoji se od LED dioda u sedam boja i automatski se uključuje čim se približite WC školjci. Osigurava da se lako snađete noću, te da zatim bolje zaspite.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share