Pravi trenutak za dizalicu topline

U zadnje vrijeme sve se više razgovara o prednostima grijanja pomoću dizalica topline. Bez obzira imate li postojeći sustav grijanja koji treba zamijeniti ili planirate ugradnju novog, Daikin dizalice topline predstavljaju idealan odabir iz više razloga…

Dolaskom hladnijeg vremena i sezone grijanja mnogi si postavljaju pitanje o učinkovitosti postojećeg sustava grijanja u svom domu i potrebi za sanacijom. Ovo pitanje najbolje je prokomentirati s ovlaštenim serviserom sustava grijanja i hlađenja te obratiti pažnju koliko često vaš sustav toplinske tehnike ima zastoja u radu, jesu li uvijek dostupni rezervni dijelovi, koliki je trošak popravka u odnosu na cijenu novog sustava, postižete li zadovoljavajući komfor te je li potrošnja vašeg toplinskog sustava u skladu s trenutnim standardima. Na osnovu ovih zaključaka bit će jasno je li vrijeme za sanaciju ili instalaciju potpuno novog sustava grijanja.

Kod novogradnje je situacija nešto jednostavnija, jer su već zadani standardi za energetski učinkovitu gradnju koji logično upućuju i na odabir energetski učinkovitog sustava toplinske tehnike. Glavne agende moderne i energetski učinkovite gradnje su zdrav, siguran i komforan dom sa što manjom potrošnjom energije. Jednako tako, u fokusu proizvođača toplinske tehnike i korisnika je zaštita okoliša. Zato svi moderni toplinski sustavi grijanja i hlađenja koji koriste obnovljive izvore energije pozitivno djeluju na okoliš i smanjuju otisak CO2. Na našem tržištu, osim dobro prihvaćenih solarnih sustava, u novogradnji su vrlo tražene – s dobrim razlogom – dizalice topline. 

Današnje dizalice topline optimizirane su i za novogradnju i za sanaciju postojećih sustava grijanja zbog mogućnosti proizvodnje visoke temperature ogrjevne vode što i je glavni zahtjev postojećih radijatorskih grijanja (kod sanacije). Dizalice topline zrak-zrak i niskotemperaturne dizalice topline zrak-voda korištenjem obnovljivog izvora energije osiguravaju energetski učinkovito grijanje, hlađenje i proizvodnju potrošne tople vode

Značajne uštede s dizalicama topline
Dizalice topline preuzimaju do 75% potrebne energije iz okoliša i na taj način ostvaruju uštedu do 75% potrošenog energenta u odnosu na klasične sustave grijanja. Visoka temperatura polaznog voda omogućuje korištenje Daikin Altherma dizalica topline i na postojećim radijatorskim sustavima. Sigurnost korištenja značajno je povećana korištenjem Altherma dizalicama topline, jer se u sustavima ne koriste visoko zapaljivi i eksplozivni mediji. Daikin Altherma dizalice topline odlikuje najviša razina energetske učinkovitosti do A+++ i mogu se pohvaliti izrazito tihim radom od samo 38 dB(A) na udaljenosti od 3 m tijekom normalnog načina rada.

Pogodne za sanaciju i u malim prostorima
Zbog malog potrebnog otiska instalacije unutarnje jedinice (600 mm x 600 mm tlocrtno), Daikin Altherma dizalice topline pogodne su za instalaciju i u vrlo skučenom prostoru. Ukoliko u unutarnjem prostoru nema dovoljno mjesta, monoblock izvedba može se postaviti samo na vanjskoj strani objekta.

Jednostavno upravljanje
Radom dizalice topline moguće je upravljati i daljinski, putem aplikacije na mobitelu ili tabletu. Također, Altherma dizalice topline opremljene su intuitivnim upravljačkim sučeljem visoke razlučivosti.Argumenti su svakako na strani dizalica topline – one se mogu primjenjivati gotovo kod svih vrsta sustava grijanja. Pritom je bitno istaknuti da je prilikom ugradnje sustava dizalice topline izuzetno važno savjetovati se s provjerenim stručnjacima u projektiranju i izvođenju ove vrste sustava grijanja, kako bi sustav bio dizajniran i izveden na dugoročno zadovoljstvo korisnika.

DAIKIN

www.daikin.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA