Porečka riva

u novom ruhu

Share

BETON-LUČKO d.o.o.
Puškarićeva 1b
10250 Lučko – Zagreb
tel: +38516599-700
mail: info@betonlucko.hr
www.betonlucko.hr

Porečani su konačno dočekali otvorenje novouređene rive popločane opločnicima BETON LUČKO!

Uređenje gradske rive u njenom najširem dijelu, od carinskog gata do nekadašnje gradske kavane, najveća je ovogodišnja investicija Grada Poreča. Radi se o vrlo zahtjevnom projektu, koji se razvijao kroz više godina, u suradnji s projektantima, gradskim upravnim odjelima i konzervatorima. Projekt uređenja cjelokupne gradske rive već je napravljen, ali je iz financijskih i praktičnih razloga odlučeno uređivati rivu dio po dio, ovisno o prioritetima. Uređenjem ovog dijela rive, dovršeno je uređenje južne obale porečkog poluotoka.

Obzirom da se radi ne samo o rivi, već i o integralnom dijelu porečke starogradske jezgre, pristup projektu je bio multidisciplinaran, što je zahtijevalo i više vremena za izvedbu projekta. Dugotrajan proces uspješno je dovršen i riva je zasjala u novom ruhu s vizurom koju definira opločnik ROMB tvrtke BETON LUČKO.

Opločnik ROMB
Novi opločnik ROMB kreirao je BETON- LUČKO po idejnom rješenju arhitekata iz arhitektonskog ureda “Kostrenčić i Krebel” iz Zagreba, te je uvršten kao novitet u njihov proizvodni program. Rivi je opločnik ROMB proizvođača BETONLUČKO udahnuo novi život u starom, povijesnom okruženju ne remeteći i novootkriveno arheološko nalazište ostataka rive iz 15. Stoljeća.

Značajna arheološka lokacija
Još jedan raritet ove lokacije je očuvan drveni brod iz rimskog doba, izrađen tehnikom šivanja. Već su ga i krstili – zvat će se “Porečanka”, a trenutno se nalazi u procesu desalinizacije koji traje par godina, nakon čega će biti izložen u Poreču. Otkriće, za koje kažu da je najveće u zadnjih 30 godina, prenijeli su mediji iz cijeloga svijeta, a s voditeljima arheoloških istraživanja razgovarao se i o mogućnosti da se na rivi prezentiraju otkrića.

Iz BETONA-LUČKO poručuju kako su ponosni što su bili dio ovog poprilično zahtjevnog projekta i što su ispunili očekivanja investitora – Grada Poreča, a najsretniji su što je ostvarena i ta ideja o “dnevnom boravku” gdje se građani Poreča susreću, opuštaju i druže.

Projekt uređenja rive u Poreču rezultat je timskog rada više od stotinu stručnjaka koji su željeli stanovnicima Poreča podariti vanjski prostor na kojem će se osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku na otvorenom. Glavnu vizuru rive ocrtava betonski opločnik ROMB, proizvod tvrtke Beton Lučko.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našeg online KIOSKA

Share