Panasonic Free Multi Sustav kućnih klima uređaja – Hausbau br.95 (05/06 2017)

Panasonic Free Multi Sustav kućnih klima uređaja – Hausbau br.95 (05/06 2017)

Panasonic Free Multi Sustav kućnih klima uređaja

Panasonic - Hausbau br.95 (05/06 2017)Panasonic Free Multi sustavom, moguće je povezati do pet unutarnjih jedinica s jednom vanjskom jedinicom. Time se osim velike uštede na prostoru osigurava energetski maksimalno učinkovit sustav koji zadovoljava ErP direktivu visokim vrijednostima SEER i SCOP (A++ / A+ ovisno o modelu).

Panasonic - Hausbau br.95 (05/06 2017)Glavne značajke
Glavna značajka sustava je povezivanje do 5 unutarnjih jedinica sa samo jednom vanjskom jedinicom (kapaciteta 3,6 do 10,0 kW). Najmanja unutarnja jedinica je kapaciteta 1.6 kW, što je idealno za dobro izolirane kuće ili manje prostorije. Sustav odlikuje visoki kapacitet grijanja i pri zimskoj vanjskoj temperaturi -15°C, dok u hlađenju može raditi i pri vanjskoj temperaturi -10°C. Ono što je također važno je tihi rad unutarnjih i vanjskih jedinica. Kako bi korištenje i upravljanje sustavom bilo što lakše moguće je upravljanje putem aplikacije na mobilnom telefonu. U ponudi je veliki raspon unutarnjih jedinica za različite potrebe prostora i želje korisnika.

Panasonic - Hausbau br.95 (05/06 2017)Fleksibilan izbor
Free Multi sustav je usitinu fleksibilno rješenje za domove gdje je potrebno osigurati klimatizaciju različitih prostorija sa samo jednom vanjskom jedinicom. Linija unutarnjih jedinica kreće se u rasponu od 1,6 do 7kW; zidne jedinice (dostupne u bijeloj i srebrnoj boji), kasetne jedinice (600mm x 600mm), skrivene kanalske jedinice i parapetne jedinice. Panasonic Free Multi sustav jedinstven je i po tome što se na njega povezuju zidne jedinice Etherea, vrhunske jedinice kućne serije opremljene Nanoe sustavom za pročišćavanje zraka, Econavi inteligentnim osjetnikom za smanjenje potrošnje energije te su najtiše jedinice u klasi (19dB(A)). Zidne jedinice Etherea osvojile su prestižnu nagradu iFDesign za 2017. godinu. Nagrada koja se, ocijenjujući više čimbenika, od izgleda i funkcionalnosti, do utjecaja proizvoda na okoliš, dodjeljuje samo proizvodima koji pokažu inovativni dizajn te inteligentnu funkcionalnost i učinkovitost.

Impresivna izvedba
Free Multi vanjske jedinice mogu modulirati kompresor na ekstremno nisku frekvenciju, što omogućuje visoku uštedu kada nema potrebe za punim kapacitetom. Od 2018. godine Panasonic kreće sa Free Multi sustavima koji koriste novi, ekološki prihvatljiviji i još učinkovitiji rashladni medij R32.

više o Panasonic proizvodima na www.aircon.panasonic.eu ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share