Panasonic Aquarea – certificirani za pasivne kuće

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Panasonic je odavno pionir u stvaranju energetski učinkovitih jedinica za grijanje i hlađenje, a jedan od njegovih ključnih motivatora pri razvoju najnovijih inovacija je njegova “Vizija okoliša 2050” koja osigurava pozitivan doprinos društvu smanjenjem količine korištene energije i korištenjem čiste energije.

Panasonic je u segment rješenja za grijanje i hlađenje predstavio svoje visoko učinkovite uređaje, kompaktne Aquarea All-in-One Compact i Bi-Block dizalice topline, kao i jedinicu za ventilaciju s povratom topline. Uređaji su certificirane za pasivne kuće od strane instituta za pasivne kuće- Passive House Institute (PHI).

Što je certifikat za pasivne kuće?
PHI je neovisni istraživački institut koji je odigrao presudnu ulogu u razvoju koncepta pasivne kuće, koja se smatra zgradom koja je “istinski energetski učinkovita, udobna i istovremeno pristupačna”. To je jedini međunarodno priznati energetski standard baziran na performansama u građevinarstvu. Pasivna kuća (njemački: Passivhaus) dobrovoljni je standard za energetski učinkovitu zgradu, koji smanjuje ekološki otisak zgrade. Rezultat su zgrade s izrazitom niskom potrebom za energijom za grijanje ili hlađenje prostora.

Panasonic energetski učinkovita i ekološka rješenja
Panasonic dizalice topline zrak-voda i ventilacijska jedinica certificirane su zahvaljujući mogućnostima visokih performansi, iznimnoj udobnosti i niskim troškovima energije. Inovativna tehnologija Aquarea pretvara toplinsku energiju zraka u toplinu kućanstva, smanjujući emisiju CO2 i utjecaj na okoliš u usporedbi s konvencionalnim kotlovima i električnim grijačima. Panasonic je jedan od rijetkih proizvođača koji proizvodi modele dizalice topline snage 3 kW, što koristi većina pasivnih zgrada jer omogućuju energetsku potrošnju i visoku učinkovitost.
Saznajte više o Panasonicovim rješenjima na www.aircon.panasonic.eu.

Hausbau br.120

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.120 (srpanj/kolovoz 2021). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 
kupite svoj pojedinačan primjerak ili se pretplatite na : HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA