Kako bi zadovoljili potrebe suvremene gradnje i zahtjeve koji dolaze pred buduće graditelje i investitore za gradnju objekata gotovo nulte energije, Wienerberger je razvio inovativni proizvod Porotherm IZO Profi. Specijalna opeka IZO Profi omogućuje provedbu individualnih arhitektonskih ideja pa je njome moguće graditi objekte tradicionalnog, ali i modernog izgleda kojima su zajednička svojstva energetska učinkovitost, ekološka sigurnost i povećani komfor stanovanja. Porotherm IZO Profi opeku za gradnju svog niskoenergetskog obiteljskog objekta odabrao je i investitor iz okolice Zagreba. Izuzetno zanimljiv projekt obiteljske kuće potpisuje renomirani hrvatski arhitekt Željko Kovačić s kojim smo porazgovarali o projektu i niskoenergetskoj gradnji.

 

 

Što je Porotherm IZO Profi?
Opeka sa integriranom toplinskom izolacijom pruža izvrsnu toplinsku zaštitu. Inovativna opeka Porotherm IZO Profi omogućava energetski učinkovit i zdrav život bez daljnjeg korištenja često ekološki upitnih materijala je moguće. Ovaj oblik toplinske i zvučne izolacije je održiv, vodootporan, nezapaljiv i sastoji se od sirovine “obnovljivih” u prirodi vulkanskim aktivnim kamenom. Opeka kao građevinski materijal već godinama ispunjava zahtjev za trajnom kvalitetom, a najnoviji proizvod Porotherm IZO Profi već danas nudi rješenja za buduće generacije. Po čemu je Porotherm IZO Profi opeka drugačija od drugih? Porotherm IZO Profi opeka punjenja je kamenom vunom koja se pokazala kao vrlo dobar izolacijski materijal. Time dobivate dva proizvoda u jednom. Opeka s integriranim izolacijskim materijalom donosi uštedu u vremenu gradnje i ono najvažnije osigurava visoku toplinsku izolaciju te nije potrebna dodatna izolacija objekta.

 

Što možete očekivati od Porotherm IZO Profi opeke?
Obitelji koje žive u kućama od IZO Profi opeke mogu očekivati znatno manje račune za grijanje zimi ili hlađenje ljeti. Izgradnja kuća i višekatnih zgrada s IZO Profi opekom znatno je brža jer ne zahtijeva dodatne slojeve izolacije, a zidna konstrukcija manje ukupne debljine daje više prostora za stanovanje i smanjuje troškove gradnje. Kod gradnje objekata s IZO Profi brušenom opekom koristi se dryfix.extra ljepilo koje osigurava suhu gradnju i manju mogućnost nastajanja plijesni. Kamena vuna otporna je na starenje i raspadanje tijekom dužeg korištenja. U njoj se ne nastanjuju mikroorganizmi i kukci, za razliku od nekih drugih materijala.

više o prizvodima Wienerbergera na www.wienerberger.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share