NOVO! - Dizalice topline Centrometal

Racionalno korištenje i upravljanje energijom jedno je od temeljnih načela zaštite okoliša. Dizalice topline su uređaji koji koristeći okoliš, kao obnovljivi izvor energije, zadovoljavaju potrebe za grijanjem i hlađenjem prostora te pripreme potrošne tople vode (PTV), s vrlo visokom učinkovitošću.

Današnje dizalice topline mogu se koristiti i u uvjetima vanjske temperature do -25°C, a u određenim uvjetima dostižu omjer uložene i dobivene energije i više od 1:5. Poštivanjem smjernica važećeg Priručnika o racionalnom korištenju energije glede toplinske izolacije te sve češćim subvencijama od strane fondova Europske unije te lokalne zajednice, toplinske potrebe objekata znatno su smanjene.

Centrometal dizalice topline zrak-voda
U skladu s prethodno navedenim, firma Centrometal d.o.o. uvodi u ponudu dizalice topline zrak – voda u monoblok i split izvedbi, nazivnih kapaciteta od 4 do 16kW, uz mogućnost povezivanja više dizalica topline u kaskadu u cilju dobivanja većeg kapaciteta. Svi monoblok uređaji koriste radni medij R32, dok split uređaji koriste R32 do kapaciteta 8kW, dok se kod većih snaga koristi R410A. Dizalice topline najbolje je koristiti u kombinaciji s podnim grijanjem i ventilokonvektorima, ali se mogu koristiti i kod niskotemperaturnog radijatorskog grijanja, uz nešto manju efikasnost.

Osnovna regulacija putem intuitivnog ekrana
Ekran u boji dio je osnovne regulacije koja može voditi dva miješajuća i jedan direktni krug grijanja odnosno hlađenja te spremnik za pripremu PTV a s recirkulacijom. Krugovi grijanja odnosno hlađenja se povezuju na dizalicu topline preko hidrauličke skretnice ili akumulacijskog spremnika, a temperatura istih održava se osnovnom regulacijom. Isti se ekran može postaviti i u dnevni boravak, gdje se tada koristi i kao sobni termostat. U slučaju potrebe za većim brojem krugova, osnovna se regulacija može proširiti dodatnim modulima za vođenje više krugova grijanja.

Upravljanje preko mobilne aplikacije
Uz prethodno navedeno, postoji i dodatna oprema koja omogućuje povezivanje dizalice topline na web portal i mobilnu aplikaciju, čime su korisniku omogućeni nadzor i upravljanje istom u vidu postavljanja temperatura hidrauličke skretnice ili akumulacijskog spremnika, spremnika PTV-a te krugova grijanja, a isto tako je omogućeno podešavanje uklopnih vremena rada. Prikaz upozorenja i grešaka te dijagram temperatura u vremenu također se mogu vidjeti na portalu. www.centrometal.hr

OLAKŠANO SERVISIRANJE

Osnovna regulacija, kao i web portal, nudi i servisni meni u kojem serviser može vidjeti i parametre unutar same dizalice topline, čime se može znatno lakše ustanoviti potencijalni razlog greške ili neispravnog rada dizalice topline. Od ostale dodatne opreme nude se bežični sobni termostati s monokromatskim ekranom te ekranom u boji osjetljivim na dodir.

Centrometal

www.centrometal.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share