Nova Daikin Emura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Treću generaciju klima-uređaja Daikin Emura odlikuje luksuzan novi dizajn, za sve one koji žele da njihovi kućanski uređaji budu funkcionalni, ali i da odražavaju njihov stil i estetiku.

„Zidna jedinica klima-uređaja uvijek ostavlja vizualni dojam. Ona može biti i izričaj vlastitog stila”, otkrio je Hiroyasu Kosuge, projektant koji je osmislio najnoviji klima-uređaj Daikin Emura. Misija stvaranja snažnog vizualnog utjecaja odražava se u svakoj komponenti treće generacije klima-uređaja Daikin Emura, putem novog dizajna u sve tri komponente: unutarnjoj i vanjskoj jedinici te daljinskom upravljaču.

Estetika zaobljenih linija
Nova Daikin Emura uključuje zidnu unutarnju jedinicu, usklađeni daljinski upravljač i redizajniranu vanjsku jedinicu. Uređaji su dostupni u tri boje: mat bijela, srebrna i mat crna. Njezin dizajn odlikuje se zaobljenim prednjim i stražnjim panelima te sjenama koje istovremeno ističu oblik jedinice i sakrivaju ventilator. Osim toga, nova Daikin Emura sadrži jedinstvene pomične panele, koji su prvi put upotrijebljeni na modelu Daikin Stylish. Prednji se paneli pomiču za vrijeme rada i dodatno naglašavaju igru sjena jedinice. Estetika zaobljenosti prenesena je i na novi daljinski upravljač, nanovo osmišljen kako bi bio još jednostavniji za upotrebu i još više prilagođen korisnicima, a dostupan je u iste tri boje kao i jedinice.

Dizajn i besprijekorna funkcionalnost
Iako je dizajn glavna karakteristika nove Daikin Emure proizvedene u Europi, uređaj nudi brojne karakteristike i funkcije koje zadovoljavaju potrebe modernih potrošača. Daikin Emura spaja se na mono ili multi vanjsku jedinicu. Koje je najbolje rješenje za vas? Ovlašteni Daikin instalater pomoći će vam odabrati vanjsku jedinicu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Obrada zraka
Dobra kvaliteta zraka u kućanstvu u prethodnim je godinama značajno dobila na važnosti. Zato su projektanti nove Daikin Emure u nju ugradili i Daikin tehnologiju Flash Streamer koja iz zraka hvata štetne tvari kao što su virusi, alergeni i neugodni mirisi, a zatim ih razgrađuje na sigurne atome i molekule vode. Uređaj sadrži i deodorirajući filtar od titana, srebrni filtar protiv alergena i standardni filtar za zrak.

Pametno upravljanje
Korisnici nove Daikin Emure mogu uživati u mogućnosti upravljanja jedinicom s vlastita dlana ili pomoću smart home asistenta (Google Assistant ili Amazon Alexa). Aplikacija Daikin Onecta također im omogućuje postavljanje programa za jedinicu, upravljanje temperaturom i načinom rada te pristup izvješćima o potrošnji energije.

Napredan protok zraka
Karakteristike kao što je Coanda efekt koriste posebno dizajnirane lamele kojima se osigurava maksimalni doseg protoka zraka čak i u većim prostorijama. Pored Coanda efekta, inteligentni termalni senzor skenira prisutnost u prostoriji i temperaturu zraka te signalizira jedinici da usmjeri protok zraka dalje od osoba u prostoriji ili da usmjeri protok zraka prema područjima s neujednačenom temperaturom zraka.

Energetski učinkovita
Daikin Emura projektirana je za rad tijekom svakog godišnjeg doba kako bi pružila udobnost tijekom cijele godine sa sezonskom učinkovitošću sve do razreda A+++ za grijanje i hlađenje, što dovodi do smanjenog negativnog utjecaja na okoliš i većih ušteda u troškovima za potrošnju energije.

Ekološka osviještenost
Upotreba radne tvari R32: Osim što se zbog svojeg niskog potencijala globalnog zagrijavanja (GWP) odlikuje visokom učinkovitošću, radna tvar R32 također je i ekološki prihvatljiva. S obzirom da je Daikin patente za radnu tvar dao na besplatno korištenje svima, R32 je postala dominantna radna tvar kad je riječ o klimama za stambene objekte.

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.126 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.126 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku