LAUFEN – redizajn kultne kolekcije

LAUFEN je svojim partnerima, dizajnerima, arhitektima i investitorima predstavio redizajn legendarne kolekcije ILBAGNOALESSI s potpisom dizajnera Stefana Giovannonija.

LAUFEN – redizajn kultne kolekcije

01.06. u Oris Kući arhitekture, LAUFEN je svojim partnerima, dizajnerima, arhitektima i investitorima predstavio redizajn legendarne kolekcije ILBAGNOALESSI s potpisom dizajnera Stefana Giovannonija. ILBAGNOALESSI, od svog debija prije dvadeset godina, predstavlja potpuno novi pristup dizajnu kupaonskog prostora. To je omogućeno zahvaljujući interakciji dviju tvrtki, vodećih u svojim poljima djelovanja. ILBAGNOALESSI jedna je od najdugovječnijih i najuspješnijih kolekcija tvrtke LAUFEN koja je, u suradnji s dizajnerskim brendom ALESSI, reinterpretirala klasične arhetipove s fluidnim i mekim oblicima, dajući predmetima organski i gotovo skulpturalni karakter. Holistička ideja kupaonice – središnji fokus LAUFEN-ovog pristupa – nalazi maksimalan izražaj u savršenoj ravnoteži između oblika i funkcije, dizajna i izrade, poezije i tehnološke inovacije.

Evolucija ILBAGNOALESSI-ja podudara se s važnim tehnološkim napretkom, u pogledu materijala korištenog u kupaonskom prostoru, koji je ostvaren kroz posljednjih nekoliko godina.

Novi materijali

Evolucija ILBAGNOALESSI-ja podudara se s važnim tehnološkim napretkom, u pogledu materijala korištenog u kupaonskom prostoru, koji je ostvaren kroz posljednjih nekoliko godina. Zahvaljujući Saphirkeramik-u, izvanredno visokoučinkovitom materijalu koji u ovoj kolekciji postaje poveznica između prošlosti i budućnosti, bilo je moguće dizajnirati nove umivaonike širokih, mekih i fluidnih oblika, koji ostavljaju gotovo bestežinski dojam. Stefano Giovannoni, dizajnirao je umivaonike zaobljenih linija u različitim veličinama te reinterpretirao kultni umivaonik Tuna, čiji je dugi, organski oblik naglašen upotrebom novog laganog, tankog profila na bazi Saphirkeramik materijala. Novi umivaonik Tuna dostupan je u nadplošnoj varijanti ili ugradbenoj s keramičkim obrubom savršeno usklađenim s ormarićem na koji se postavlja.

Stefano Giovannoni reinterpretirao je legendarni Tuna umivaonik, čiji je dugi, organski oblik naglašen upotrebom novog laganog, tankog profila zahvaljujući mogućnostima Saphirkeramik materijala.

Važna nova značajka kolekcije uključuje tri nove varijacije završne obrade i boje za sve keramičke dijelove, uključujući WC školjku i bide. Mat završna obrada – u bijeloj, crnoj i boji kave – daje i izvornim proizvodima suvremeni izgled.

Nova samostojeća kada je velika i prostrana, a oblik se nastavlja na dizajnerski jezik umivaonika. Napravljena od Senteca, mineralnog kompozita koji nudi baršunastu, senzualnu površinu, kada je idealna za dugo i regenerirajuće uživanje.

Jedan od središnjih dijelova ILBAGNOALESSI kolekcije je WC školjka inovativnog oblika: zaobljeni poklopac zaokružuje dizajn keramičkog tijela u savršenom kontinuitetu, generirajući jedinstveni objekt koji se potpuno razlikuje od tradicionalnog WC-a.

ILBAGNOALESSI također nudi niz novog namještaja koji uključuje materijale najnovije generacije. Ormari s ladicama bez ručki nude lijepo i funkcionalno rješenje svojim oštrim kvadratnim linijama.