LAUFEN slavi 130. obljetnicu

Izložba posvećena povijesti jednog od najstarijih svjetskih proizvođača sanitarne keramike i kupaonskih rješenja bit će otvorena do 2. travnja, radnim danom od 9 do 19, te u subotu od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Laufen će 130 godina postojanja proslaviti izložbom LAUFEN - 130 godina inovacija i dizajna u Oris Kući arhitekture, u Zagrebu. Ovaj tradicionalno švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti te je, kao dio ROCA Grupe, jedan od vodećih svjetskih proizvođača s globalnom distribucijskom mrežom.

Izložba je posvećena najzanimljivijim dizajnerskim rješenjima i najvažnijim povijesnim trenucima tvrtke, od prvog dizajna umivaonika i izuma visećeg WC-a do najmodernijih materijala i tehnologija u premium kolekcijama Kartell by Laufen, The New Classic, ILBAGNOALLESSI ONE  i Sonar. Na izložbi su, među ostalima, predstavljeni i unikatni primjerci Laufen dizajna, kao što su miješalice iz Orient Expressa, jednog od najpoznatijih vlakova u povijesti željeznice, wc školjka iz kolekcije Nautilus II kakvu je na svom imanju imao Elvis Presley, prvi proizvodi nastali u suradnji s dizajnerskom kućom PORSCHE DESIGN i još puno toga. 

Uz bogat izložbeni program povijesnih patenata, fotografija, dokumenata i proizvoda, uzvanicima se kratkim predavanjem obratio Ilkera Husseina, Global Projects Corporate Director, ROCA Group, koji je predstavio najznačajnija postignuća Laufen brenda.

Poseban popust na premium kolekcije

Obilježavajući ovu značajnu obljetnicu Laufen je u suradnji s Večernjim listom organizirao i slavljeničku nagradnu igru u kojoj će sretni dobitnik osvojiti novu Laufen kupaonicu u vrijednosti do 50 000 kuna. Uz to, Laufen je svojim kupcima na prodajnim mjestima diljem Hrvatske osigurao i poseban popust na proizvode iz premium kolekcija KARTELL ● LAUFEN. THE NEW CLASSIC, SONAR i ILBAGNOALESSI ONE, koji vrijedi od 31. ožujka do 15. travnja 2022.

Izložba posvećena povijesti jednog od najstarijih svjetskih proizvođača sanitarne keramike i kupaonskih rješenja bit će otvorena do 2. travnja, radnim danom od 9 do 19, te u subotu od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

„Laufen je, kao dio Roca Grupe, jedan od najpoznatijih i najvećih brendova na svijetu u segmentu proizvodnje kupaonskih rješenja. Ovaj tradicionalno švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti. Na tom 130 godina dugom putu Laufen je bio i ostao predvodnik u razvoju inovativnih materijala i proizvoda koji su svoje mjesto pronašli u kupaonicama širom svijeta, bilo u privatnim ili javnim i poslovnim prostorima.“ Naglasila je Martina Maričić Meić, izvršna direktorica Roca Croatia, prigodom otvaranja ove izložbe.

Kartell • LAUFEN

SONAR, Kartell • LAUFEN

LIDER U TEHNOLOGIJI, KVALITETI, USLUZI I DIZAJNU

Kad je tvrtka LAUFEN osnovana u Švicarskoj 1892. godine, sanitarni uvjeti su bili daleko ispod današnjih standarda i razina udobnosti – norme kojima je Laufen, jedini isključivo europski proizvođač sanitarnog porculana, pridonio. Povijest nekih tvrtkinih tvornica seže još dalje u prošlost, no cilj Laufena tada i danas je biti lider u tehnologiji, kvaliteti, usluzi i dizajnu.

Više od 130 godina, Laufen koristi najstariji prilagodljivi materijal poznat čovjeku da bi proizveo inovativne kupaonska rješenja s tradicionalnom švicarskom preciznošću. To čini Laufen proizvode jedinstvenima na prvi pogled, a njihov dizajn ujedinjuje dva glavna dizajnerska trenda: emocionalni talijanski dizajn s juga i tradiciju preciznog i jasnog dizajna sa sjevera.

Od 1925., kada ulazi u poslovanje sa sanitarnim porculanom i postaje prvi i  jedini proizvođač sanitarnog porculana u Švicarskoj, LAUFEN ponosno razvija svoju tradiciju inovacija i napretka u kupaonskom prostoru.

Tako je već 1980.godine, najučinkovitija tehnologija lijevanja tlakom u obradi keramike izumljena u Švicarskoj od strane Laufena, što predstavlja otkriće koje je donijelo trajan doprinos industrijskoj proizvodnji i postavila nove standarde. Isto tako za Laufen je važan  i današnji nastavak kretanja i rasta u području dizajna: viseći wc i samostojeći umivaonici, na primjer, napravili su novi pomak u estetskim mogućnostima. 1964. Xaver Jermann za Laufen je izumio prvi viseći WC, a prvi samostojeći umivaonik dizajnirao je Stefano Giovannon, kao dio kolekcije ILBAGNOALESSI One, 2002. godine.

The New Classic, LAUFEN

SaphirKeramikSAVRŠEN MATERIJAL ZA SAVRŠENU KUPAONICU

S razvojem SaphirKeramik materijala 2013. Laufen uvodi još jednu revolucionarnu svjetsku inovaciju i postavlja novi trend u dizajnu kupaonica. SaphirKeramik materijal karakteriziraju tanki rubovi (1-2 mm) koji omogućuju maksimalnu funckionalnost i izdržljivost zahvaljujući korundu – sastavnom dijelu safira, manje utrošenog materijala i energije. SaphirKeramik je lagan, svestran, čvrst i savitljiv materijal koji omogućuje oblikovanje tankih, laganih kreacija besprijekornog dizajna, savršenih za svakodnevnu upotrebu.  

VISOKOKVALITETAN DIZAJN

Iako je vrhunska izrada oduvijek bila zaštitni znak Laufen proizvoda, puno pažnje se obraća i na dizajn. Kroz nekoliko desetljeća rada, Laufen ima pozitivna iskustva uspješne suradnje s izvanrednim arhitektima i dizajnerima. U razvoju novih koncepata kupaonica, njihova očekivanja susreću iskustvo i preciznost modelera, programera i inženjera. Tako preko 3 milijuna keramičkih komada godišnje napusti šest europskih tvornica, ispunjavajući vizije dizajnerskih studija s kojima Laufen uspješno surađuje, kao što su: Studio Marcel Wanders, Konstantin Grčić, Patricia Urquiola, Toan Nguyen, Stefano Giovannoni, Peter Wirz, Ludovica + Roberto Palomba i drugi. O estetskom i visokokvalitetnom dizajnu Laufen proizvoda uvjerio se velik broj međunarodnih sudaca i nezavisnih organizacija, te su kako pojedini proizvodi, tako i cijele grupe proizvoda, pa čak i materijali i izložbeni saloni bivali nagrađivani najprestižnijim nagradama.