Kuća u staklu – Hausbau br. 81
HAUSBAU br. 81

Kuća u staklu – Hausbau br. 81

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:ČASOPIS
Kuća u staklu - Hausbau br. 81
Kuća u staklu – Hausbau br. 81

Britanska kultura stanovanja, miljama udaljena od gradskih ‘kućica u nizu’, nudi puno više od onoga što je vidljivo na prvi pogled.

Tradicija, udobnost i simetrija ladanjskim vilama osiguravaju jasan karakter uz mnogo stila. Stoga se ‘Art 6’ proizvođača Huf Haus odlikuje velikodušnim prostorijama, ostakljenjima između skeletnih konstrukcija na kući koja sežu do poda i funkcionalnim stambenim konceptom. Estetski vrlo zahtjevan objekt s modernim jednostrešnim krovištima i ekskluzivnim dizajnom – arhitektura koja propušta mnogo svjetla i pri tome obećava poseban komfor stanovanja u kući.

Blagovaonica kao komunikacijski centar

U priključnom dijelu do ulaznog predvorja smješteno je središte kuće u vidu blagovaonice. S jedne strane kuće je iza zidne ploče zaštićena od propuha, a s druge otvoreno povezana s predvorjem, dnevnim boravkom i kuhinjom. Gotovo neograničena otvorenost i udobnost nisu u suprotnosti – između ostalog, pokazuju privlačna mjesta za sjedenja pored kamina. Na ovom mjestu članovi obitelji i gosti mogu tijekom dana uz čašu vina uživati u kućnom koncertu na glasoviru.U prizemlju kuće su ured i prostorija s televizijom koriste neovisno kao zatvoreni prostori grupirani s gostinjskim WC-om i garderobom oko pristupačnog i udobnog podestnog stubišta. Uz pomoć galerije prizemlje kuće je u kontaktu s privatnim prostorijama ove četveročlane obitelji smještenim na katu. Zapadno krilo kuće rezervirano je za roditeljsku spavaonicu i garderobu s wellness kupaonicom. Prostrana kupaonica u kući zaigrano ’izlaže’ samostojeću kadu kao na pladnju pri čemu ostaje dovoljno komunikacijskih površina između sanitarnih objekata. U nasuprotno smještenom istočnom krilu, koje je pomoću galerije učinkovito ododvojeno od spavaonice, nalaze se obje dječje sobe također odvojene pomoću stubišta i dječje kupaonice.

više pročitajte u magazinu HAUSBAU br. 81

Share