Investitori su na svom terasastom zemljištu željeli mjesto na kojem će opuštati dušu, s nesmetanim pogledom na prekrasnu kulisu na jezeru. Plan je bio infinity- bazen čiji preljevni rub na južnoj strani pruža pogled u daljinu. Koncept su razvili u suradnji s angažiranim graditeljom bazena Andreasom Sorgom. Atraktivni bazen od nehrđajućeg čelika, jednostavan za čišćenje i održavanje odgovarao je idejama vlasnika. Izgradnja ovakvog bazena nešto je zahtjevnija budući da je ispod infinity ruba potrebna posuda koja će skupljati vodu koja teče niz vanjski rub. Zahvat koji se doduše isplati, dok veličanstveni optički dojam opravdava sve napore.

Dodatne atrakcije obogaćuju bazen: tu su međuostalim cijelom dužinom instalirane ulazne stepenice koje mogu poslužiti i kao zona za opuštanje, a napravljene su od nehrđajućeg čelika i imaju po sebi čepiće za sigurno hodanje. Osim toga, tu je hidromasažni uređaj za opuštanje umornih i napetih mišića. Investitori su se svjesno odrekli uređaja za protustrujno plivanje. Zato je podvodna rasvjeta bila neizostavna. Naime, s odgovarajućim svjetlosnim konceptom u bazenu i području oko njega, večer uz bazen postaje doživljaj za sva čula, kao što se vidi. „Sve je napravljeno ispravno!“, zadovoljno rezimiraju vlasnici, a nedvojbeno je bio ispravan i odabir tvrtke Sorg – članice grupacije Topras koja je gradila bazen.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share