Krov za siguran dom

Sanacija ili renoviranje krovišta i krovnog pokrova pruža mogućnost trajnog kvalitetnog rješenja koje će dom učiniti sigurnim, ugodnim i energetski učinkovitim. Jedan od materijala, čiji je kvaliteta dokazana na brojnim referentnim objektima, napredni je izolacijski sistem skyTech, francuskog proizvođača Winco Tech. skyTech je negoriva reflektirajuća izolaciji, debljine svega 1 cm i zamjenjuje 24 cm mineralne vune. Ostvaruje uštedu od 50% kod grijanja i hlađenja. Primjenjuje kao toplinska i zvučna izolacija s unutrašnje strane na zidovima, stropovima i u podrumima, kod izoliranja krovišta s vanjske strane i unutrašnje strane, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina.

Siguran krovni pokrov- AeroDek
Tvrtka Polo-commerce nudi i vrhunski krovni pokrov AeroDek (bivša Decra, član europske grupacije BMI). Radi se o čeličnom krovnom pokrovu s kamenim granulatom koji vjerno imitira izgled klasičnog pokrova. S AeroDek čeličnim krovnim pločama može se realizirati krovište u različitim stilovima- od klasičnih preko mediteranskih do modernih. AeroDek krovne ploče 7 puta lakše od klasičnih krovnih pokrova, pa su time otpornije na potrese. Deset su puta lakše od biber crijepa, zbog čega puno manje opterećuju krovnu konstrukciju, odnosno konstrukciju kuće. Jedna AeroDek ploča pokriva 0,46 m2 krova, a pričvršćena je s 4 vijka – čime je osigurana kompaktnost i fleksibilnost krova pri potresnim naprezanjima, te ne dolazi do ispadanja krovnih ploča.

Vlasnik objekta Marin Peroš iz Zatona, okolice Zadra, ispričao nam je o svojim pozitivnim iskustvima renovacije krovišta sa skyTech izolacijskim sistemom i AeroDek krovnim pločama.

P: Recite nam ukratko o postojećem stanju vaše kuće.
Radi se o staroj obiteljskoj kući koju koristimo za odmor, ukupne površine 80 m2. Kuća ima prizemlje i kat, a kako krovište više nije bilo funkcionalno odlučio sam se za renovaciju. Naime na krovištu površine 57 m2 bile su stare salonitne ploče, letve i ljepenka.
P: Što je uključivalo renovaciju krovišta i koje materijale ste koristili?
S krovišta je bilo potrebno gotovo sve skinuti, a renoviranje je uključivalo postavljanje kontraletvi, skyTecha, zatim kontraletvi, horizontalnih letvi i krovnih ploča AeroDek. S obzirom da se radi o kući na moru odabrao sam model krovnih ploča Firenze koje se svojim dizajnom odlično uklapaju u arhitekturu ovog podneblja i vjerno imitiraju izgled mediteran crijepa.
P: Zašto ste baš odabrali skyTech izolacijski sistem i krovne ploče AeroDek?
Tu kod nas ljetne temperature su jako visoke, a skyTech i ima odlična toplinskoizolacijska svojstva koja mi jamče ugodnu klimu u kući bez korištenja klima uređaja. Za skyTech izolaciju odlučio sam se zbog njezine male debljine od svega 1 cm. AeroDek ploče su lagane, a obzirom da se pričvršćuju s vijcima sa čela, sigurne su od naleta vjetra, osobito jakih juga i bure, ponekad orkanske snage.

POLO-COMMERCE d.o.o.

Ozaljska ulica 93, 10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.t-com.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA