Klinker fasada – traje stoljećimaverne

Svatko tko gradi kuću, u vrlo ranoj fazi razmišlja o vanjskom izgledu kuće. Isto tako tko obnavlja fasadu, osim toplinsko-izolacijskih karakteristika vanjske ovojnice, u fokusu ima izgled i čvrstoću vanjskog plašta kuće.

Materijal koji se već stoljećima koristi za oblaganje vanjske ovojnice kuće je dobro poznati klinker. Radi se o prirodnom materijalu koji se proizvodi iz visokokvalitetne gline. Postupkom izvlačenja i pečenja na temperaturi od 1100 -1360 ˚C u trajanju od 48 h, dobiva se proizvod pod nazivom klinker. Naziv klinker označava proizvod od gline koji ne upija vlagu, ne smrzava kod niskih temperatura i na površini ne izbija salitra. Površina klinker proizvoda je glazirana ili neglazirana s neporoznom i kompaktnom podlogom čime dobivamo iznimno tvrd proizvod otporan na promjene temperature i mehanička opterećenja.

Radi ovih svojstava često se koristi u cijeloj Europi, od Mediterana do sjeverne Europe. Klinker opeku možemo pronaći na brojnim povijesnim zgradama i crkvama u povijesnim jezgrama europskih gradova, tako i u Hrvatskoj, koje svjedoče o njezinoj dugotrajnosti.
Tvrtka Polo-commerce specijalizirana je za prodaju i ugradnju najkvalitetnijih materijala za izradu krovova (pokrov, drvena građa, limarija, izolacije…). U svojoj ponudi ima i klinker opeku, klinker opločnike i klinker crijep poznatog njemačkog proizvođača ABC klinkergruppe.

Klinker za modernu i klasičnu arhitekturu
Za oblaganje fasade u ponudi su klinker pločice raznih formata (240 x 52 x 10, 240 x 71 x 10, 365 x 52 x 10, 490 x 52 x 10 mm…) u različitim bojama i završnim obradama. Klinker pločice pružaju brojene mogućnosti arhitektonskog oblikovanja vanjskog izgleda modernih i klasičnih kuća. Kako to izgleda u praksi, vjerno nam prikazuje ova ljupka kuće za odmor u bajkovitom Gorskom kotaru. Obložena je klinker pločicama različitih nijansi sive boje, model Atlantis u dimenzijama 365 x 52 x 10 mm. Vizualni raster klinker pločica slaže se s drvenim elementima i krovnim pokrovom te se objekt skladno uklapa u lokalnu vizuru. Kako bi objekt bio vizualno zaokružen, vanjske ulazne stepenice i staza oko kuće popločeni su istom vrstom klinker pločica. Kuća dobiva zanimljiv izgled i trajnu fasadnu oblogu koja ima izuzetna svojstva čvrstoće i dugotrajnosti.

POLO-COMMERCE d.o.o.

Ozaljska ulica 93, 10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.t-com.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA