Kärcher – Čisti alati za sigurno gradilište

Karcher d.o.o.
Samoborska cesta 169A
10090 Zagreb
www.kaercher.hr

Karcher d.o.o.
Samoborska cesta 169A
10090 Zagreb
www.kaercher.hr

Sigurnost je važno pitanje na gradilištima. S teškim strojevima i opasnom opremom mora se rukovati oprezno kako bi se zaštitili radnici. Redovito čišćenje alata i strojeva pomaže u poboljšanju sigurnosti na radnom mjestu, održavanju funkcionalnosti strojeva i produljuje njihov životni vijek.

Čvrste tvari poput metalnih i drvenih krhotina, ostataka betona ili drugih oštrih predmeta mogu oštetiti površinu, što dovodi do korozije i stvaranja hrđe. Ako građevinska prašina dospije u ventilacijske otvore, može se taložiti unutar strojeva i dovesti do začepljenja i povezanog pregrijavanja. Naslage masti i ulja također mogu spriječiti ispravan rad opreme, čineći je pravim sigurnosnim rizikom za korisnike. Opremu je potrebno redovito i temeljito čistiti kako bi se ti rizici sveli na minimum.

Dok se neke naslage i prljavština poput hrđe, ulja i masti mogu ukloniti korištenjem osnovnih pomagala poput brusnog papira, žičane četke, spužve ili suhe krpe, za temeljito čišćenje korištene opreme često su potrebni usisavači ili visokotlačni čistači.

Mobilni visokotlačni čistači često se koriste na gradilištima. Iznimno su fleksibilni i lako se mogu transportirati na različita područja gradilišta.

Visokotlačni čistači prikladni su za uklanjanje ukorijenjene prljavštine ili tvrdokornih naslaga s opreme uz minimalan napor, često bez potrebe za korištenjem sredstava za čišćenje. Blato, građevinska prašina i ostaci betona uklanjaju se s lopata, žlijebova i drugih alata zahvaljujući visokom tlaku i velikom volumenu protoka. Mobilni visokotlačni čistači nude iznimnu fleksibilnost, što ih čini idealnim alatom za brz i jednostavan transport na različita područja gradilišta. Dostupni su u različitim klasama veličina, tlačnim verzijama i kao modeli s toplom ili hladnom vodom. Ovisno o tome postoji li priključak za struju i vodu, postoje strojevi na električni ili dizel pogon, s priključkom za vodu ili spremnikom. Asortiman dodatne opreme uključuje različite mlaznice koje se mogu koristiti za podešavanje protoka vode za čišćenje čitavih područja ili određenih točaka, ovisno o zahtjevima. Rotacijske mlaznice s niskom razinom vibracija smanjuju vibracije, osiguravajući veću udobnost tijekom duljeg rada. Funkcije poput regulacije količine vode i tlaka izravno na pištolju za prskanje nude veću udobnost.

 

Za uklanjanje blata, ostataka boje i slične prljavštine s malih alata kao što su lopate ili kliješta visokotlačnim čistačem, alat treba staviti u stabilnu, osiguranu kadu. Visokotlačni čistač može se koristiti na dovoljnoj udaljenosti od predmeta koji se čiste i pod niskim pritiskom.

 

Zahvaljujući visokom pritisku i velikom protoku, visokotlačni čistači mogu ukloniti tvrdokornu prljavštinu poput blata, građevinske prašine i ostataka betona.

Uz grubu prljavštinu kao što je blato, beton i maziva, fino drvo ili građevinska prašina također mogu zahtijevati znatan posao čišćenja. Ne samo da se uzburkana prašina taloži na površinama, ona također ulazi u opremu kroz ventilacijske proreze i druge otvore. Sigurnosni usisavači te mokri i suhi usisavači mogu pružiti rješenje. Uz pravi pribor, kao što su uske mlaznice za usisavanje ventilacijskih otvora, možete pristupiti čak i teško dostupnim područjima na opremi.

Saznajte više: kaercher.hr

Građevinska prašina ne samo da zagađuje površine, već može predstavljati stvarnu opasnost za zdravlje radnika. Iz tog razloga treba ukloniti prašinu s radnih područja i opreme.