Kuća L, montažna obiteljska kuća izgleda kao jednostavan, čisti geometrijski oblik, s pravokutnim tlocrtom, jasno geometrijski definiranom fasadom i ravnim krovovima. No, detaljniji uvid nudi puno više i pokazuje potpuni luksuz dizajniranih prostora koji četveročlanoj obitelji osiguravaju udobnost i kvalitetu.

Oblik kuće sastoji se od nekoliko pravokutnih volumena različitih visina, što mijenja osnovne dimenzije kuće i čini ju privlačnijom i razigranijom. Uklanjanjem i dodavanjem pojedinih pravokutnih oblika dobivamo dodane krovove nad vanjskim terasama u prizemlju, dok su iznad balkona oblikovane krovne terase. Vanjskim dijelom zgrade dominiraju svijetle bijele nijanse različitih fasadnih materijala – kombinacija fasadne žbuke i velikih ploča što dodatno naglašava čiste geometrijske oblike kuće. Svi ostali detalji, od niša, balkona, povezanosti većih volumena obilježeni su drvenom oblogom u njenim prirodnim nijansama, što kući daje dodatnu komponentu i čini je zanimljivijom.

Interijer-svijetle boje i prirodni materijali Otvoreni dizajn prizemlja u potpunosti je okrenut prema vanjskoj terasi namijenjenoj uživanju i opuštanju za vrijeme lijepog vremena, kad postaje glavna pozornica dnevnih zbivanja. U prizemlju se nalaze dnevna soba, blagovaona i kuhinja. Tu je još i prostor za ured te potrebne tehničke prostorije kao i garaža za dva automobila. Prvi kat je intimni prostor, na koji se dolazi stepenicama iz prizemlja, sa spavaćim sobama i kupaonicama. Roditeljska spavaonica ima garderobu, a u jednoj od kupaonica smještena je sauna. Pri dizajniranju interijera prevladava ideja pomno uravnoteženih jednostavnih linija i bogatih detalja. Materijali i boje pažljivo su odabrani i slijede isti koncept dizajna vanjske fasade kuće – svijetle boje prevladavaju u kombinaciji s uzorcima od prirodnog drva, koji naglašavaju atraktivne detalje komada namještaja. Usprkos kombinaciji samo dviju boja i ravnim linijama, interijer je karakteriziran upotrebom različitih materijala i završnih obrada površina, čime je izbjegnut hladan minimalistički izgled.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU