Instalacija od Wienerberger opeke

Instalacija od Wienerberger opeke

Svjetski poznati hrvatski umjetnik Hanibal Salvaro postavio je na ulazu u Zagrebački Velesajam dvodijelnu piramidalnu skulpturalnu instalaciju pod nazivom WIN0114. Instalacija je izrađena od Porotherm blok opeke koju proizvodi tvrtka Wienerberger. Uspješna suradnja Hanibala Salvara i tvrtke Wienerberger traje gotovo trideset godina. Umjetnik Hanibal Salvaro izlagao je svoje radove na više od 400 samostalnih i selekcioniranih izložbi u Hrvatskoj i svijetu, a njegova djela su izložena u muzejima i zbirkama SAD-a, Japana, Koreje, Italije, Kanade, Njemačke, Rusije, Srbije i mnogih drugih zemalja. Dobitnik je niza nagrada i priznanja za likovna djela u keramici. Jedini je hrvatski umjetnik keramike koji je dva puta nagrađivan u Firenzi i koji je član Međunarodne akademije za keramiku (IAC) u Ženevi od 1981. godine. „Ponosan sam što sam imao prilike izložiti WIN0014 skulpturalnu instalaciju od opeke. Želio sam naglasak staviti na opeku kao iskonski materijal koji omogućava izradu dugotrajnih energetski učinkovitih objekata, a svojim vizualnim svojstvima nagovještava nešto lijepo i korisno. Nadam se da ću imati priliku izložiti slične skulpture na drugim atraktivnim lokacijama u Zagrebu i time potaknuti inovativnije korištenje javnih gradskih površina.“ – izjavio je Hanibal Salvaro.

Tvrtka Wienerberger je najveći svjetski proizvođač opeke koji osigurava zdrave, ekonomične i energetski učinkovite materijale i rješenja. Opeka ima minimalni životni vijek od sto godina i idealna je za gradnju energetski učinkovitih objekata na koje je Wienerberger posebno ponosan.

Velika nam je čast što već dugi niz godina surađujemo sa svjetski poznatim umjetnikom Hanibalom Salvarom i što koristi upravo naš materijal za svoja umjetnička djela. Salvaro na vjerodostojan način kroz svoja umjetnička djela prenosi značajke naših proizvoda koje posebno volimo isticati: ekonomičnost te prirodne i zdrave materijale proizvodene za gradnju objekata koji će trajati dugi niz godina. Veselimo se novim projektima i nastavku suradnje. “ –ovom je prilikom rekao Tomislav Franko, CEE Product manager Wienerbergera.

www.wienerberger.hr

Share