Hausbau br.89 – na svim kioscima

Hausbau br.89 – na svim kioscima

Hausbau br.89 – na svim kioscima

 

Hausbau 89 naslovnicau tijeku je ‘najvažnija sporedna stvar na svijetu’ – Europsko nogometno prvenstvo. Nadamo se da će nas poslužiti dobro vrijeme za navijanje i gledanje utakmica na otvorenom, u vlastitom vrt ili na terasi lokalnog kafića.
Kad smo kod toga, u ovom broju donosimo ideje za zimske vrtove koji nam omogućavaju cjelogodišnje uživanje u vanjskom okruženju. Bilo da se radi o zimskim mjesecima kad smo unutra, a opet vani ili ljetnim mjesecima kada se život seli na balkone, terase i otvorene zimske vrtove. Za zimske vrtove kao i prozore bitno je da su izrađeni od kvalitetnih materijala i profila te da podržavaju energetski učinkovit koncept kuće kao i ostvaraju zdravu i ugodnu mikroklimu.
Ovo se nadovezuje na našu glavnu temu Zdravo stanovanje u kojoj prikazujemo projekte obiteljskih kuća koji ugrađenim sustavima i materijalima osiguravaju zdravu i ugodnu okolinu za stanovanje. Na ovogodišnjem Danu zdravih zgrada 2016. održanom u Bruxellesu istaknuta je potreba da zdravo stanovanje postane dio sveobuhvatnog koncepta zdravog življenja koje uključuje zdravu prehranu i redovnu tjelovježbu. Stvaranje domova za kvalitetan život počinje već u početnoj fazi projektiranja i planiranja koje zahtjeva holistički pristup. Dat ćemo vam savjete za projektiranje raznih kuća i životnih prostora.
Nakon projektiranja slijedi odabir materijala i sustava kojima će se graditi kuća. Osim montažne gradnje koja je vrlo brza i energetski učinkovita, za masivnu gradnju možete odabrati vrlo kvalitetne materijale koji su dostupni na našem tržištu. Prikazujemo 5 projekata obiteljskih kuća napravljenih kombinacijom različitih materijala.
S temom prozori i zaštita od sunca opet se nadovezujemo na glavnu temu o zdravom stanovanju jer su upravo prozori te količina svijetla i topline koju propuštaju među najvažnijim elementima koji utječu na kvalitetu stanovanja.
Unutarnje stepenice svojim modernim dizajnom i različitim izvedbama postaju oblikovni element prostora, pa vam prenosimo neke ideje.
U EkoIN prilogu ovog broja prenosimo razne vijesti vezane za zelenu gradnju, najave radionica, subvenciju Grada Zagreba, novosti vezane za sadnju paulovnije itd.
Želimo Vam što prije godišnji odmor u kojem ćete, nadamo se, odvojiti malo vremena i za Hausbau.

Potražite novi broj magazina HAUSBAU br.89 na svima kioscima

Share