Hausbau br.113 (svibanj/lipanj 2020)

Dragi čitatelji,
buran period je iza nas – pandemija virusa i razoran potres u Zagrebu i okolici poprilično su nam promijenili život tijekom proljetnih mjeseci. Čak dvije prirodne katastrofe u istom vremenu doslovno su nam blokirale život na nekoliko mjeseci, ali srećom malo po malo se vraćamo u normalno stanje.
Na prvi pogled gradnja, uređenje i renoviranje kuće ili stana nema mnogo veze s izolacijom i lock-downom radi opasnog virusa, ali to nije baš istina. Tema broja su pametne kuće – SmartHome. Kakve veze imaju pametne kuće s virusima? Direktno, nikakve. Ali, ušteda energije i razina komfora kojeg nude olakšat će neki budući dulji boravak u zatvorenom prostoru. Naravno, svi se nadamo da više nećemo doživjeti ovakav lock-down, ali nema garancija – virusi i bakterije iz dana u dan mutiraju i zapravo su najveća stvarna opasnost ljudskom rodu, veća od globalnog rata, gladi i svih drugih prirodnih katastrofa (poput potresa). Znanstvenici danonoćno smišljaju nove načine borbe protiv opasnih bolesti, a bolesti mutiranjem izbjegavaju zamke koje im znanstvenici postavljaju…

potražite svoj primjerak na svim kioscima

u novom broju Hausbau magazina za svibanj/lipanj 2020 pročitajte

12

TRENDOVI U GRADNJI 2020

50

SAVJET:
MASIVNA GRADNJA

56

SAVJET:
KROVOVI

12      KUĆE S PAMETNOM TEHNOLOGIJOM

14      Pametna nadogradnja

22      Životni prostor s perspektivom

28      Udobnost na prvom mjestu

34      Oblikovanje budućnosti

40      Sve pod kontrolom

44      Moderna i održiva

PODOVI

78

IDEJE ZA STANOVANJE

70 Kamini i kaljeve peći
Plamen vatre u svojem najljepšem obliku predstavlja umjetnički dizajnirane kamine koje su razvili kreativni dizajneri i proizvođači otvorenih kamina.

78 Podovi
Nijedna druga površina ne oblikuje prostor i ne kreira ambijent tako snažno kao pod. Njegov izgled i sastav određuje izgleda li soba udobno, rustikalno ili moderno i čisto.

REPORTAŽA

86 Kuća za ljubitelje prirode
Vlasnicima je bilo od velike važnosti da se kuća nalazi u blizini prirode te da je izgrađena od prirodnih građevinskih materijala.

92 Bungalov retro izgleda
Posebnost bungalova je što se vanjski i unutarnji životni prostor šarmantno preklapa i daje karakter prirodnog i zdravog načina života

86

REPORTAŽA:
KUĆA ZA LJUBITELJE PRIRODE

SAVJETI

50 Masivna gradnja
Opcija “ključ u ruke” investitorima pruža sigurnost u planiranju, štedi vrijeme i živce te daje kreativnu slobodu za dom napravljen po mjeri.

56 Krovovi
Važno je da štiti kuću od vremenskih utjecaja, sinergijski s drugim elementima stvara ugodnu atmosferu u prostoru te zadovoljava propise.

66 Grijanje
Električne toplinske pumpe smatraju se ključnom tehnologijom. Mnoge se obitelji i dalje odlučuju za plinski sustav grijanja, a kao izvor energije koriste i drvo.

potražite svoj primjerak na svim kioscima
ili
u našem online KIOSKU

Share