Grijanje BEZ NEDOUMICA – Panasonic

Grijanje BEZ NEDOUMICA – Panasonic

Tehnologija dizalica topline dobro je poznata u našem društvu kao moderan, ekonomičan i ekološki izvor topline. Pored popularnih dizalica topline za pripremu potrošne tople vode za kućanstvo, bilježimo nagli porast interesa za zračnim dizalicama topline (zraka/voda i zrak/zrak), za grijanje obiteljskih kuća i zgrada.

Prilikom odabira dizalice topline, investitor se suočava s velikim izazovom – ponuda uređaja od strane proizvođača i uvoznika zaista je velika i može izazvati nedoumice. Uređaji se razlikuju u dizajnu, obliku, dimenzijama, bojama, ali prije svega radnim parametrima. Ono što povezuje sve zračne dizalice topline je termodinamički sustav koji se sastoji od četiri osnovna elementa, a to su: kompresor, kondenzator, ekspanzijski ventil i isparivač. Kvaliteta korištenog kompresora, rad isparivača i kondenzatora, kao i korišteno rashladno sredstvo osnovni su elementi koji utječu na radne parametre.

Aquarea T-CAP savladava izazove
Proizvod koji se savršeno uklapa u ideju održavanja učinkovitosti grijanja unatoč padu vanjske temperature je vodeći model Panasonica Aquarea T-CAP dizalica topline. Uređaji serije T-CAP (skraćenica za ‘Totalni kapacitet’) karakteriziraju održavanje nominalnog kapaciteta grijanja na temperaturama znatno ispod -20°C (uz temperaturu vode od 55°C), te omogućuju rad na vanjskim temperaturama koje dosežu čak -28°C. Ove značajke omogućuju učinkovit rad s površinskim grijanjem (podnim, zidnim, stropnim) ili radijatorima, te predstavljaju dizalice topline kao izravnu zamjenu za kotao na lož ulje ili plin. Panasonic Aquarea T-CAP tehnologija znači da se uređaj može koristiti kao izvor topline bez podrške električnih grijača (monovalentni način rada) ili u suradnji s grijačima (paralelni monoenergetski režim) za zgrade s maksimalnom potrebom topline većom od nazivne snage. Panasonic T-CAP s nominalnom snagom od 9 kW može se sigurno koristiti u objektu s 12 kW potrošnje, održavajući udio korištenja grijača ispod 2% od zahtjeva objekta.

Primjena Aquarea T-CAP dizalice topline
Najmanji model dizalice topline iz obitelji T-CAP je jedinica od 9 kW – zbog svojih karakteristika ne preporučuje se upotreba u objektima čija je projektirana potrebna snaga manja od 9 kW. Upotreba dizalice topline s takvom snagom u maloj kući s maksimalnom potrošnjom, primjerice 6 kW, bit će štetna i za samu dizalicu topline i za investitora. Dizalica topline će tijekom većeg dijela sezone proizvesti više topline nego što je potrebno, što značajno smanjuje radni vijek kompresora i povećava radne troškove tijekom ovog razdoblja. U tom slučaju održavanje pune toplinske udobnosti, uz smanjenje investicijskih troškova i troškova rada, omogućit će vam odabir prave dizalice iz serije High Performance. U slučaju kombiniranja s površinskim grijanjem, bez obzira na klimatsku zonu, T-CAP crpke su sjajne u kućama s velikim površinama. T-CAP jedinice snage 12 kW mogu u mnogim slučajevima zamijeniti dizalice topline nominalnih karakteristika, nazivne snage čak preko 16 kW.

Panasonic

Panasonic Marketing Europe GmbH
Podružnica Zagreb
Brune Bušića 27,
10 020 Zagreb
tel: 01/409 53 78
e-mail: info.hr@panasonicproclub.com
www.aircon.panasonic.eu
www.panasonicproclub.com

posjetite našu web stranicu

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share