Energy carbon – Površinsko električno grijanje

Energy carbon
+385 1 3357 221
info@energy-carbon.com.hr
energy-carbon.com.hr

Sustavi ENERGY CARBON osiguravaju komforno, udobno, ekonomično i ekološko grijanje prikladno za svaku situaciju i svaki prostor.

Cijena nafte i plina je vrlo nestabilna te ovisi o raznim geopolitičkim situacijama, a ovisnost o njima je i dalje visoka. Što napraviti da bi se prebacili na alternativni način grijanja?

Ako želite imati relativno stabilnu cijenu grijanja, neovisnu o cijenama fosilnih goriva rješenje je prelazak na obnovljive izvore energije tj. sustave električnog površinskog grijanja E-NERGY CARBON u kombinaciji s fotonaponskim sustavom.

Električno površinsko grijanja E-NERGY CARBON

Osnova sustava električnog površinskog grijanja E-NERGY CARBON je grijaća folija debljine samo 0,4 mm koja se vrlo lako može ugraditi na strop, zid i pod i to brzo, čisto i uz vrlo malo konstrukcijskih zahtjeva. Ta lakoća ugradnje i male konstrukcijske intervencije omogućuju brzu ugradnju bez prevelikog ometanja svakodnevnih aktivnosti u prostoru u kojem živite. Nakon ugradnje grijaće folije u strop, zid ili pod, zid i strop možete jednostavno obojiti, staviti tapetu ili neku drugu zidnu oblogu, a ista stvar je s podom na koji možete postaviti željenu podnu oblogu. Instalaciju folije moguće je izvesti i samostalno.

Idealan za brzo zagrijavanje prostora

Za razliku od konvencionalnih, hidrauličkih sustava u kojima se prvo zagrijava voda, pa spremnik tople vode, pa preko njega radijatori i tek onda oni zagrijavaju zrak u prostoru, sustav površinskog grijanja E NERGY CARBON stvara toplinu koja je odmah dostupna. Već kroz 3 do 6 minuta, od paljenja sustava, osjeća se ugodna i zdrava toplina. Zbog brzog zagrijavanja nema potrebe da je sustav cijelo vrijeme upaljen, npr. u prostorijama koje stalno ne koristite. Ako je objekt dobro izoliran, palite E NERGY CARBON onda kad vam je toplina potrebna. Zagrijana površina E-NERGY CARBON sustavom na 38 do 42°C zrači ugodnom toplinom. Ovime su duga i energetski intenzivna grijanja za postizanje ugodne topline, kao i vrijeme zagrijavanja stvar prošlosti.

Za koje se objekte isplati grijanje na struju?

U postojećim objektima, kao dogrijavanje u prijelaznim periodima može se ugraditi površinsko grijanje E-NERGY CARBON za osiguravanje komfornog grijanja u pojedinim prostorijama ili cijelom objektu. Tako dobivamo toplinu u prostoru samo kada nam treba i u prijelaznom periodu ne moramo koristiti npr. plinsko grijanje. U slabo izoliranim objektima, gdje još niste uspjeli provesti energetsku obnovu, E-NERGY CARBON grijaća folija može se postaviti u mokrim prostorima kao što je kupaonica, npr. na strop i to uz vrlo malu intervenciju. Tako ste si osigurali toplinu u kupaonici bez potreba paljenja velikog sustava kotlovnice.

U novim objektima ili u objektima koji su energetski obnovljeni (izolacija objekta) može se u potpunosti prijeći na površinsko električno grijanje. Ako još i imaju ugrađen fotonaponski sustav proizvodnje vlastite električne energije, u takvim objektima površinsko električno grijanje dolazi potpuno do izražaja. Objekt je dobro izoliran, za njegovo grijanje potrebno je manje energija, izolacija zadržava tu toplinsku energiju, a površinsko grijanje je idealno jer osigurava trenutnu toplinu.

Prozračivanje prostora uz uštedu energije

Visoke cijene energenata prisiljavaju nas na promjenu životnih navika. Prostor u kojem boravimo mora biti opskrbljen svježim zrakom. Najčešće provjetravanje radimo otvaranjem prozora čime nam ustajali zrak izlazi iz prostora, a svježi ulazi u prostor. Tom metodom gubi se velika količina topline, što se može izbjeći sa sustavom AIRUNIT. Ovaj sustav moguće je ugraditi u sve objekte, a omogućava odvod ustajalog zraka iz prostora i dovod svježeg zraka, i to s povratom topline od skoro 98%. Srce AIRUNIT-a je izmjenjivač topline koji preuzima toplinu grijane ili hlađene prostorije te na svježi zrak koji ulazi vraća tu toplinu s 98% učinkom. Korištenjem AIRUNIT-a osiguravate svjež zrak u prostoru s gotovo nikakvim gubicima topline. Ugradnjom AIRUNIT uređaja smanjuje se opterećenje grijanja za 40%.