Električna energija

od sunca

Viessmann d.o.o. Hrvatska
Dr. L. Naletilića 23 M, 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 65 93 650
Fax: + 385 1 65 46 793
info@viessmann.hr
www.viessmann.hr

Ugradnjom Viessmann fotonaponskog sustava svatko može postati proizvođač vlastite električne energije.

Pretvaranje besplatne solarne energije u električnu energiju financijski je itekako privlačno. Proizvedena energija koristi se za potrebe vlastitog kućanstva, može se skladištiti u baterijske spremnike ili predati u javnu mrežu. Proizvodanja vlastite električne energije može rezultirati neovisnošću od javne električne mreže. Zbog zakonski regulirane naknade ili uštede vlastitom potrošnjom, investicija se isplati nakon samo nekoliko godina. U svakom slučaju, to povećava vrijednost nekretnine.
Viessmannova fotonaponska tehnologija nudi vam savršeno usklađene komponente koje se sastoje od fotonaponskih modula, pretvarača i montažnog pribora, kao i sustava za skladištenje električne energije i dizalice topline kako bi se povećala upotreba vlastite električne energije.

Kako radi fotonapon?
Fotonaponski sustav sastoji se od više modula koji se sastoje od solarnih ćelija. U toj najmanjoj jedinici, sunčeva svjetlost se pretvara u električnu energiju pomoću fotoelektričnog efekta. Svjetlost uzrokuje otpuštanje određenih nosača naboja. Gibanjem samo tih čestica stvara se električna energija. Preduvjet za to je poluvodički materijal silicijum. Razlikuju se dvije vrste solarnih ćelija: monokristalne i polikristalne ćelije. Zbog različitih načina proizvodnje razlikuju se po svojim svojstvima proizvoda. Koje ćete solarne ćelije izabrati ovisi o brojnim čimbenicima i potrebno ih je dobro odvagnuti unaprijed. Uz učinkovitost i željene performanse mjesto ugradnje također je presudno.

Proizvedite električnu energiju s Vitovoltom 300
Vitovolt 300 proizvodni program uključuje monokristalne module s crnim dizajnom do nazivne snage 400 Wp i polikristalne module sa 60 ćelija do nazivne snage 295 Wp. Vitovolt 300 fotonaponski moduli odlikuju se visokom učinkovitošću i beskompromisnom kvalitetom, a prati ih sveobuhvatno Viessmann jamstvom na proizvode i učin. Pored toga, svi moduli imaju isključivo pozitivnu toleranciju učina u stanju isporuke. To znači povećanje učina do 5 Wp. Fotonaponski moduli su prikladni za primjenu na obiteljskim kućama kao i na krovovima komercijalnih i industrijskih objekata.

Certificiran proces osiguranja kvalitete
Sveobuhvatan proces osiguranja kvaliteta osigurava u svako doba visoke standarde fotonaponskih modula serije Vitovolt 300. Na temelju opsežnog postupka kvalifikacije dobavljača u komercijalnom i tehničkom pogledu, prate se svi koraci proizvodnje Vitovolt 300 modula koji moraju zadovoljiti opsežne kriterije Viessmannove specifikacije.

Kompletno rješenje: Kombinirajte fotonaponskog sustava s dizalicom topline
Ako se energetska potreba za grijanjem prostora i grijanjem PTV-a pokriva uz pomoć dizalice topline, ne samo da se može znatno povećati stopa vlastite potrošnje struje iz solarnog sustava, već će i ekonomičnija solarna električna energija omogućiti jeftino opskrbu toplinom. Svatko tko želi kombinirati fotonaponski sustav s dizalicom topline trebao bi se odlučiti za dizalicu topline koja optimizira vlastitu potrošnju i može prilagoditi svoj rad proizvodnji struje iz fotonaponskog sustava. Za ovu primjenu Viessmann je razvio odgovarajuće usklađeni sustav fotonaponskog sustav i dizalice topline.

VITOVOLT 300 PREDNOSTI
● Fotonaponski moduli s jamstvom učina od strane tvrtke Viessmann do 25 godina
● Jamstvo proizvoda od strane tvrtke Viessmann do 10 godina
● Međusobno usklađene komponente sustava, podkonstrukcija, priključni vodovi, inverter i spremnici struje dostupni kao pribor
● Rješenja za vlastito korištenje struje, skladištenje u baterije i predaju u otvorene električne mreže
● Brza montaža s gotovim utičnim rješenjima za električni priključak
● Visoko osiguranje kvalitete certificiranjem prema IEC, EWG 89/392 I klasa zaštite II