Elegancija u bijelom – HAUSBAU br.77
elegancija u bijelom Hausbau br. 77

Elegancija u bijelom – HAUSBAU br.77

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:ČASOPIS

Tipska kuća tvrtke Okal Haus prostran je obiteljski domicil koji ostavlja dojam suzdržanom izuzetnošću zračeći istovremeno velikom udobnošću. Zahvaljujući promišljenom nacrtu nudi funkcionalnost potrebnu obiteljskoj svakodnevnici. Za odgovarajući tehnički komfor brine se upravljački sustav „my Gekko“ koji štedi energiju.

 

Izvana se ova puristička građevina odlikuje jasnim oblikovnim jezikom. Kubični nacrt sačinjava vrlo harmoničnu kompoziciju.

 

 

Dvije velike terase proširuju stambeni prostor prema van. Odozgo su zaštićene balkonom, a sa strane se mogu decentno od vrta odvojiti žaluzinama. Zahvaljujući rafiniranim detaljima stanarima ne smetaju niti strani pogledi znatiželjnika, niti jarko sunce.

 

Za prozračan i svijetao osjećaj u prostorijama u prizemlju i na katu odgovorni su visoki prozori koji se u potpunosti mogu otvoriti i tako omogućiti tečan prijelaz na terasu.

 

Staklene površine naizgled bez okvira u prostranom i otvoreno koncipiranom prizemlju propuštaju pregršt prirodnog svjetla čineći stanovanje ugodnim. Tako se stvara dojam transparentnosti i širine u prostoru koji ne djeluje neudobno ni hladno. Udobnost je dodatno naglašena znalačkom primjenom tonova u boji i spretnom upotrebom namještaja što kompenzira hladnoću podnog pokrova i stakla.

 

Dvije prostrane dječje sobe od 19 kvadrata odlično su mjesto za najmlađe zahvaljujući visini kata i odvojenoj kupaonici. Kasnije kada djeca odsele, prostor se ovdje može fleksibilno iskoristiti kao gostinjska ili hobi prostorija.

 

Filigranska staklena ograda uokviruje balkon od 74 kvadrata koji je dostupan iz obje dječje sobe i spavaonice te na taj način osigurava dodatni slobodan prostor cijeloj obitelji.

 

Moderna prozračnost i prijateljski stambeni ugođaj pun svježine glavna su obilježja otvorenog pravocrtnog čeliènog stubišta s ogradom i letvicama tople žute boje i svijetle galerije na katu. Odavde se pristupa spavaonicama i dječjoj kupaonici.

 

Spavaonica, garderoba i kupaonica zajedno čine zatvoren privatni prostor namijenjen roditeljima. Kao i u prizemlju, visina prostorija od 2,89 m i ovdje osigurava svijetao i velikodušan prostorni ugođaj.

Share