Ovaj projekt sasvim jasno pokazuje da drvene montažne kuće danas ne možete prepoznati kao takve. Posebnost predstavlja: proizvođač nudi dvoslojne zidove koji se sastoje od predfabricirane drvene vezne konstrukcije i masivne vanjske obloge – i u području ožbukanih fasadnih površina. Dok se u prizemlju koristi klasična obloga od klinkera, gornja etaža ima fasadu od ožbukanog kamenog porobetona.

Ovim tzv. „hibridnim zidom“ proizvođač želi povezati prednosti suhe, u pogonu predfabricirane i dobro izolirane drvene konstrukcije s prednostima masivne gradnje. Vrijednosti zvučne izolacije i zaštite od udaraca vanjskih zidova prema tome su jako visoke. Međutim, i u pogledu prostorija kuća ima štošta za ponuditi. Na četiri etaže od podruma do uređenog potkrovlja ima puno mjesta za četveročlanu obitelj koja se odlučila za ulaganje u vlastiti dom.
Neposredno nakon što zakoračite u predsoblje koje se nalazi u prizemlju, pogled privlače drvene stepenice koje je po mjeri izradio proizvođač kuće. Tamnosmeđi rukohvati i gazišta predstavljaju kontrast inače svijetlom hodniku te stepenice čine pravim mamcem za oko.

Pored stepenica ulazi se u prostrani dnevni boravak s blagovaonicom. Prema blagovaonici otvorena kuhinja sa šankom za kojim se može sjediti također poziva na druženje te pruža dovoljno mjesta za zajedničke večeri uz kuhanje s cijelom obitelji. Dodatna vrata između kuhinje i predsoblja omogućavaju da sa ulaznih vrata brzo stignete do ormara za zalihe. Kroz velika klizna vrata pored blagovaonice iz dnevnog se boravka izravno izlazi u vrt – gotovo bez pragova. Gostinjska soba i mala kupaonica s tuš kabinom upotpunjuju prostor u prizemlju.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share