Domprojekt – nova razina kvalitete

Domprojekt – nova razina kvalitete

S novim proizvodnim pogonom i najsuvremenijom linijom za proizvodnju montažnih kuća, tvornica kuća Domprojekt nudi još više kvalitete svojim kupcima.

Niskoenergetske kuće postati će standard gradnje obiteljskih kuća, prema zakonskoj obavezi koja stupa na snagu od 31. prosinca 2020. prema direktiva 2010/31/EU o energetskim svojstvima zgrada (EPBD II). Proizvođači sustava za masivnu i montažnu gradnju već su se prilagodili ovim standardima, te kupcima već duže vrijeme nude sisteme kojima se mogu ostvariti standardi niskoenergetske kuće, pasivne ili kuće gotovo nulte energije.

Montažne kuće Domprojekt
Montažne kuće su primjer održive gradnje, od građevinskog materijala čija proizvodnja nije štetna za okoliš, do njihove energetske učinkovitosti i racionalne potrošnje energenata. Jedan od pionira montažne gradnje u Hrvatskoj i regiji je tvornica kuća Domprojekt. Osim što su prisutni na hrvatskom Tržištu, tvornica kuća Domprojekt već godinama sigurno kroči i zahtjevnim europskim tržištem (Švicarskom, Francuskom, Njemačkom, Italijom i drugim zemljama) koje je prepoznalo kvalitetu njihovih montažnih objekata, ne samo u segmentu obiteljskih kuća, već i u višestambenim objektima. Prije nekoliko godina izgradili su prvu pasivnu poslovno-stambenu katnicu površine 600 m2 u sistemu Euro- MAX u Dijonu, u Francuskoj.

Korak dalje u podizanju kvalitete i preciznosti
Gradnjom nove proizvodne hale s novom najsuvremenijom proizvodnom linijom koja se upravo postavlja, tvornica kuća Domprojekt radi dodatan iskorak u podizanju kvalitete i preciznosti proizvodnje svojih montažnih sustava. Nova proizvodna linija raspolaže s preciznim, kompjuteriziranim CNC obradnim mostom kojim će se eventualne pogreške i odstupanja u proizvodnji ukloniti te dodatno optimizirati proizvodni proces. Ovakvim ulaganjem i unaprjeđenjem proizvodne linije, tvornica kuća Domprojekt daje do znanja da joj je prije svega bitan visoki nivo kvalitete proizvoda koji će u potpunosti zadovoljiti očekivanja i potrebe kupaca bilo da se radi o obiteljskim objektima ili višestambenim jedinicama. Da podsjetimo, proizvodni program tvornice kuća Domprojekt obuhvaća gradnju sljedećih tipova građevina i sistema gradnje: niskoenergetske montažne građevine u sistemu gradnje Standard, Euro, EuroMAX i Mega te montažne kuće i vikend kuće u sistemu gradnje Economic.

Brže ne može!
Montaža krupnopanelnih sistema na temeljnu ploču, zidnih elemenata te rešetkaste krovne konstrukcije, ovisno o veličini kuće, traje 1 dan. Izvedba ostalih radova, za nivo izvedenosti visoki rohbau, kod kojega je kuća kompletno izvana gotova, a unutra dovedena do faze završnih obrtničkih radova traje ovisno o veličini kuće, kod kuća prizemnica cca 15 20 dana, a kod kuća prizemnica s potkrovljem ili katom cca 20-30 dana.

Montažne kuće u osnovi zidova imaju nosivu drvenu konstrukciju s ispunom od mineralne vune s parnom branom, obostrano zatvorenu s pločastim oblogama, preko kojih se s vanjske strane izvodi toplinska fasada, a s unutarnje strane se postavlja još jedna pločasta obloga u svrhu bolje zvučne izolacije. Širina drvene konstrukcije, mineralne 

vune i vrsta pločaste obloge ovise o sistemu gradnje. Više toplinske izolacije – osigurava veću energetsku učinkovitost, te manji koeficijent prolaska topline. Sistem gradnje i nivo izvedbe odabire investitor. Možete se odlučiti za nivo izvedbe visoki roh-bau kod kojeg je kuća izvana kompletno gotova, a unutra u fazi završnih obrtničkih radova ili za nivo izvedbe ključ u ruke iznad temelja ili s uključenim temeljima tj. izvođenje svih radova do vašeg useljenja.

domprojekt

Projektni ured:
Petrinjska 6, Zagreb
tel: 01/4810 138, fax: 01/4810 132
Proizvodnja:
Delkovečka 4, Blato (Zagreb)
info@domprojekt.hr
www.domprojekt.hr

POSJETITE NAŠU WEB STRANICU

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share