Domprojekt – Brza i niskoenergetska gradnja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Tvornica kuća Domprojekt

Projektni ured: Trnjanska 37, Zagreb
tel: 01/4810 138
Proizvodnja: Delkovečka 4, Blato (Zagreb)
info@domprojekt.hr, www.domprojekt.hr

Tvornica kuća Domprojekt

Projektni ured: Trnjanska 37, Zagreb
tel: 01/4810 138
Proizvodnja: Delkovečka 4, Blato (Zagreb)
info@domprojekt.hr, www.domprojekt.hr

Kuće tvrtke Domprojekt zadovoljavaju sve tražene zahtjeve niskoenergetske gradnje te imaju jednu značajnu prednost, u odnosu na ostale sisteme, a to je brzina gradnje.

Svaki građevinski projekt, obiteljske kuće, kuće za odmor ili turističkog objekta, je izazov na više razina. Kod planiranja i projektiranja investitor mora uz pomoć arhitekta donijeti niz važnih odluka, ne samo kako će njegov objekt izgledati, već se mora uhvatiti u koštac s odlukama o građevinskim materijalima, toplinskoj tehnici, izolaciji, prozorima, krovnom pokrovu, unutrašnjem uređenje, uređenju okućnice…Sve to iziskuje dosta vremena i energije, a kad krene sama gradnja broj izazova se samo povećava. U današnje vrijeme kad je životni tempo brz i kad smo svi u kroničnom nedostatku vremena, pomisao na proces gradnje kuće koji će trajati gotovo godinu dana ili više izaziva glavobolju kod mnogih investitora. Zato je sve veća potražnja za montažnim kućama. Montažna gradnja je gradnja po mjeri suvremenog čovjeka -brza i precizna, u skladu s nZEB zahtjevima, suha gradnja i ekološki prihvatljiva. Sve se dogovara s proizvođačima montažne kuće koji nude gotovo „full-service“ uslugu i proizvod-projektiranje, proizvodnju vaše montažne kuće i montiranje.

Novi katalog niskoenergetskih kuća- Tvornica kuća Domprojekt

Odabirom modela kuće iz Tvornice kuća Domprojekt, možete biti sigurni da ćete ispuniti sve svoje želje u pogledu arhitekture, vanjskog izgleda i tlocrtnog rasporeda svih sadržaja interijera. Neovisno želite li prizemnicu, katnicu ili kuću s potkrovljem, klasičnu s ili bez erkera, moderne arhitekture s ravnim krovom, ili kuću s jasnim obilježjima mediteranske arhitekture – možete odabrati iz pregršt autorskih modela Tvornice kuća Domprojekt. U novom ovogodišnjem katalogu niskoenergetskih kuća Domprojekt je predstavio gotovo 40 reprezentativnih projekata različitih kvadratura i arhitektonskih stilova.

Montažne luksuzne kuće

Gradske kuće, najčešće katnice maksimalno koriste svaku etažu za sve potrebne sadržaje. Da bi ste brzo i bez uobičajenog stresa koji prati gradnju kuće, uselili u niskoenergetsku kuću iz snova, tu je Tvornica kuća Domprojekt. U njihovim mnogobrojnim referencama iz Hrvatske i Europe, niz je modernih niskoenergetskih montažnih gradskih vila koje štede energiju, grade se od ekoloških materijala, a kod projektiranja staklenih otvora iskorištava se orijentacija terena te kretanje dnevne svjetlosti. Objekte iz Tvornice kuća Domprojekt možete odabrati u jednom od 4 ponuđena sistema gradnje.

Obiteljska prizemnica

Obiteljska kuća Ingrid, Tvornice kuća Domprojekt, je četverosobna prizemnica jednostavnog korpusa i čistih linija. Niskoenergetska montažna prizemnica oduševit će vas svojom praktičnošću i funkcionalnošću. Natkriveni trijem koji razbija osnovni volumen uvest će vas u interijer u kojem ćete ostvariti priželjkivanu širinu i fluidnost. Kuhinja je od ulaznog dijela diskretno odijeljena nusprostorijama te otvorena prema dnevnom prostoru. Staklene stijene iz dnevnog boravka vode na natkrivenu terasu. Na raspolaganju su tri spavaće sobe, od kojih glavna spavaća soba ima vlastitu kupaonicu. Osnovni su sadržaji dopunjeni ostavom, kupaonicom i gostinjskim WC-om.

Kompleksan sadržaj na jednom nivou

Niskoenergetska montažna prizemnica Karla, iz Tvornice kuća Domprojekt, iza suzdržane fasade i razvedenog krova skriva kompleksnost sadržaja. Konceptualnu organizaciju temelji se na dva međusobno preklapajuća kvadrata, a na vanjskim točkama njihovih presjecišta formiraju se vanjski prostori – natkriveni ulazni podest i djelomično natkrivena terasa. Iz ulaznog podesta pristupa se u hodnik oko kojeg su grupirane četiri spavaće sobe i dvije kupaonice. Roditeljska soba ima vlastitu garderobu. U dnevnom dijelu smještene su kuhinja s ostavom, blagovaonica i prostrani dnevni boravak. Sadržaji u interijeru dopunjeni su velikom djelomično natkrivenom terasom.

Kamena vila

Novi model s autorskim potpisom Tvornice kuća Domprojekta, točka je na i u segment montažnih kuća mediteranskog stila iz njihove ponude. Izvana je u potpunosti oblikovana kamenom debljine 10 cm, ispod kojeg je zidni sustav EURO debljine 36,8 cm. Stražnja strana kuće nudi prepoznatljiv izgled s plavim griljama, prostranim prozorima i natkrivenom terasom s vanjskim kaminom. Ulaskom u prizemlje dolazi se u hodnik u koji je smješten WC i stepenice za gornji kat. Iz hodnika se ulazi u prostrani dnevni prostor. Ispod stepeništa smještena je tehnička soba te spavaća soba s kupaonicom. Na gornjem katu su 3 spavaće sobe, 3 kupaonice i 2 garderobe. Jedna od soba ima izlaz na gornju terasu.

Transparentna prizemnica

Aria kao što joj i samo ime g ovori već na prvi pogled vanjskim izgledom upućuje na prozračnu I transparentnu arhitekturu. Još jedna moderna niskoenergetska kuća iz Tvornice kuća Domprojekt izmamit će osmijeh na lice svima koji traže prizemnicu iznimnog izgleda i bogatog stambenog sadržaja. Izvana oblikovana bijelo sivim pročeljima i diskretnom igrom uvućenih i istaknutih volumena nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dnevni prostor s kuhinjom, dnevnom sobom i blagovaonicom produžuje se na terasu. Iz garaže u kuću se ulazi preko spremišta, direktno u kuhinju što je vrlo praktično. Kuća nudi jednu radnu sobu, dvije spavaće sobe, garderobu, WC i kupaonicu te sobu za tehniku.

Tvornica kuća Domprojekt

Projektni ured: Trnjanska 37, Zagreb
tel: 01/4810 138
Proizvodnja: Delkovečka 4, Blato (Zagreb)
info@domprojekt.hr, www.domprojekt.hr

Hausbau br.124

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.124 (ožujak/travanj 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.124

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.124 (ožujak/travanj 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku