Dizalica topline Panasonic

PANASONIC

www.aircon.panasonic.hr

Štoviše, klima uređaji su učinkoviti i ekonomični, što je itekako na cijeni s obzirom na trenutne energetske troškove. Na primjer, u usporedbi s izravnim grijačem, klima uređaj može uštedjeti do 75% godišnjih troškova grijanja. Stručni naziv klima uređaja zapravo bi bio “zrak-zrak” dizalice topline. Jednostavno rečeno – ovi klima uređaji ne samo da hlade, već i griju. I dok će to mnoge iznenaditi, učinkovitost takvih dizalica topline prilično je visoka.

Panasonic Heatcharge VZ – učinkovitost grijanja iznad standarda
Postoje čak i klima uređaji čija je glavna prednost funkcija grijanja. Nije da ne hlade ljeti, ali njihova učinkovitost i ekonomičnost u načinu grijanja obično su iznad standarda. Primjer takvog klima uređaja je Panasonic Heatcharge VZ. Nudi najvišu energetsku klasu A+++ u oba načina – grijanja i hlađenja, a njegova konstrukcija ga čini savršenim za kuće ili poslovne prostore s iznimno visokim zahtjevima za sustavom grijanja.

Pouzdano grijanje s Panasonic klima uređajem i pri -30°C
“Heatcharge VZ pouzdano radi čak i pri vanjskoj temperaturi od -30°C, i također nudi sustav pročišćavanja zraka s nanoe tehnologijom. Ovaj sustav učinkovito uklanja različite leteće i prionule plijesni, viruse, bakterije i alergene peludi, značajno poboljšavajući kvalitetu zraka u domu. Ovaj klima uređaj također je izuzetno tih. Pri minimalnoj brzini ventilatora generira samo 18 dB(A), što je slično zvuku koji proizvode padajući listovi”, objašnjava gospodin Jakus.

Pametni senzori – za bolje performanse i uštedu novca
Klima uređaj je opremljen sustavom Econavi, koji u stvarnom vremenu otkriva i sprječava različite vrste energetskih gubitaka. Upotrebom naprednih senzora i preciznih kontrolnih programa analizira uvjete u prostoriji i prilagođava kapacitet hlađenja ili grijanja prema tome. Na primjer, senzori konstantno detektiraju kretanje, promjene u intenzitetu sunčeve svjetlosti i procjenjuju je li sunčano, oblačno ili noću ili su ljudi napustili prostoriju. Tako Econavi smanjuje gubitak energije zimi zagrijavanjem tijekom sunčanog dana.

Korištenje toplinske energije
Osim toga, klima uređaj može koristiti toplinsku energiju koja se generira kompresorom tijekom rada, za stabilno grijanje s manjim fluktuacijama temperature. To znači da čak i kad se grijanje isključi tijekom odmrzavanja, pohranjena toplina nastavlja zagrijavati prostoriju i eliminira smanjenje udobnosti zbog privremenih padova temperature kada se grijanje privremeno isključi.