Deceununck – Kao stvoren za najljepše trenutke

info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr

info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr

Nagrađivani prozor Elegant pruža obilje svjetlosti – i pravi je užitak za oči

Razmišljate o velikim prozorima koji pružaju elegantan i moderan dojam? Upravo to ćete pronaći u prozorskom profilu Elegant koji je donio revoluciju na tržište PVC stolarije.

Tržišno okruženje u građevinskoj industriji bitno se mijenja pred našim očima. Relativno nov čimbenik je orijentacija društva prema zaštiti okoliša, a sve to utječe na industriju stolarije za vrata i prozore. U tom smislu, često se postavlja pitanje: koje je rješenje optimalno u kontekstu trenutačne složene makroekonomske i ekološke situacije?

Deceuninck predvodnik „zelene transformacije“
Deceuninck može poslužiti kao dobar primjer, budući da je poduzeće već nekoliko godina jedan od predvodnika tzv. „zelene transformacije” i da sve svoje radnje i odluke temelji na strategiji održivog razvoja. Danas su veliki prozori sve češći odabir prilikom gradnje stambenog prostora jer osim što lijepo izgledaju, propuštaju obilje svjetlosti u samu unutrašnjost prostora. Sustav prozorskih profila Elegant tvrtke Deceuninck idealno će se uklopiti u najrazličitije građevinske projekte, a svojstva su mu jedinstvena. Posebno je održiv zahvaljujući ekološki prihvatljivom materijalu u jezgri samog profila koji se može reciklirati.

Snažan i futuristički izgled nagrađivanog Eleganta

Prozor Elegant očarava svojim izgledom i pravi je užitak ga imati u svom prostoru. Za to je dobio i nekoliko vrijednih nagrada. Tako mu je vijeće za dizajn dodijelilo nagradu “German Design Award” u kategoriji Special mention, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Elegant je dobitnik i prestižne nagrade “Red Dot Design Award” kao pobjednik u kategoriji “Dizajn proizvoda” što je potvrdilo njegovu visoku kvalitetu dizajna. A okrunjen je i od priznatog njemačkog stručnog časopisa Bauelement & Technik kao “Proizvod godine 2020” u kategoriji “Prozori”. Profil Elegant baziran je na prvom modularnom iCOR sustavu, a ta inovacija dobila je nagradu “German Innovation Award 2020”.

Prozor Elegant ostavlja snažan dojam, i to ne samo s aluminijskom oblogom, već i sa svakom pojedinom modernom nijansom koju program boja predviđa za ovaj futuristički prozor. Dostupan je u različitim stilovima, bojama i izvedbama. Osim profinjenog izgleda, zbog posebne tehnologije lijepljenja s profilom Elegant mogući su prozorski elementi u visini prostorije čime se postižu obasjani, svijetli i osunčani prostori.

Moderne prirodne boje

Deceuninck je u nagrađivanoj platformi Elegant kombinirao najbolja svojstva toplinske izolacije PVC prozora i vrata – zahvaljujući svojoj jedinstvenoj tehnologiji ThermoFibra – s uskim profilima za maksimalnu površinu ostakljenja. Ovaj sustav nudi dizajn bez ikakvih kompromisa u smislu funkcionalnosti. Minimalizam, ravne linije i elegancija pružaju domovima toliko željeni stilski i moderan izgled. Prošle je godine antracit boja prednjačila u bogatoj paleti od 50 boja i struktura, za kojom su slijedili profili s izgledom prirodnog drva Golden Oak i Walnut. Uzimajući u obzir prognoze stručnjaka za boje, koji predviđaju pomak prema mirnim i prirodnim pastelnim nijansama poput zelene, plave ili smeđe, vrlo je vjerojatno da će ove boje profila i ove godine ostati popularan odabir.

S obzirom na mnoštvo boja i mogućnosti kombinacija prozorskih profila, prozori Elegant savršeno odgovaraju raznim stilovima gradnje, bilo da se radi o novogradnji ili renovaciji, ili pak modernom, urbanom ili rustikalnom stilu.

info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.125 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.126

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.126 (srpanj/kolovoz 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku