Centrometal – tehnologija sadašnjosti za zaštitu budućnosti

Centrometal d.o.o.
Glavna 12, Macinec
+385 40 372 600
www.centrometal.hr

Centrometal d.o.o.
Glavna 12, Macinec
+385 40 372 600
www.centrometal.hr

Dizalice topline idealan su izbor opreme za grijanje zbog gotovo zanemarivog štetnog utjecaja na okoliš, malih dimenzija, ali i mogućnosti hlađenja prostora.

Učinkovito grijanje i hlađenje
Centrometal d.o.o. je renomirani proizvođač kotlova na biomasu, a kako bi svojim kupcima ponudio više, u svoju je ponudu uvrstio i dizalice topline zrak-voda. U ponudi su dizalice topline split izvedbe 6-16 kW, monoblok izvedbe 5-30 kW i Tower „sve u jedan“ unutarnje jedinice (6-16 kW) s ugrađenim spremnikom PTV-a volumena 170 litara. Kompaktne dimenzije dizalica topline, osobito Tower unutarnjih jedinica (60×60 cm), značajno smanjuju potrebnu veličinu kotlovnice, odnosno tehničke sobe.

Radni medij kod svih modela je R32 s niskim potencijalom globalnog zatopljena (GWP = global warming potential). Dizalice topline odlikuje moderan dizajn te visok omjer dobivene i uložene energije za grijanje i hlađenje (COP i EER). Najveća efikasnost dizalica topline postiže se korištenjem u kombinaciji s podnim grijanje i ventilokonvektorima, no moguće je korištenje i s niskotemperaturnim radijatorima uz nešto manju efikasnost. Ventilokonvektori i sustav podnog grijanja mogu se koristiti za grijanje i hlađenje prostorija pa nema potrebe za više različitih uređaja.

Za pozitivan utjecaj na okoliš i klimu
Dizalice topline nemaju izravnih emisija stakleničkih plinova, a radni mediji koji se koriste u njima imaju sve manji potencijal globalnog zatopljenja, odnosno sve su više ekološki prihvatljiviji. Uz to, njihova iskoristivost je izrazito visoka, a ne zahtijevaju ni velik prostor za ugradnju čime se savršeno uklapaju u trenutne trendove uštede na prostoru i zaštite okoliša.

Centrometal d.o.o.
Glavna 12, Macinec
+385 40 372 600
www.centrometal.hr

Hausbau br.132

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.132 (srpanj/kolovoz 2023.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br. 132

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.132 (srpanj/ kolovoz 2023.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku