Centrometal dizalice topline

Centrometal d.o.o.

www.centrometal.hr

Svijet, svakim danom sve više, postaje svjestan važnosti energetske održivosti i učinkovitosti. Dizalice topline napravile su veliki korak prema energetskoj učinkovitosti za sve koji žele izgraditi i adaptirati svoj prostor. Centrometal nudi ekološki prihvatljiv sustav grijanja i hlađenja prostora kao idealan izbor zanemarivog štetnog utjecaja na okoliš.

3 U 1 – grijanje, hlađenje, priprema tople vode
Dizalice topline pružaju cjelovito rješenje za toplinu i rashladu, iskoristivo cijelu godinu, što je velika prednost u odnosu na tradicionalne sustave grijanja. S dizalicama topline split izvedbe 6-16 kW, monoblok izvedbe 5-30 kW i Tower „sve u jedan“ unutarnje jedinice (6-16 kW) s ugrađenim spremnikom potrošne tople vode (PTV) može se zadovoljiti većina potreba obiteljskih kuća. Za ovakve sustave grijanja/hlađenja u kući je potrebno osigurati samo 1 m2 prostora u tehničkoj prostoriji, dok je s vanjske strane kuće dovoljno 0,5 m2.

Značajne uštede energije
Dizalice topline se radi veće iskoristivosti spajaju na niskotemperaturne sisteme grijanja/hlađenja kao što je podno grijanje i ventilokonvektori, ali isto tako mogući je spoj s niskotemperaturnim radijatorima uz nešto manju efikasnost. Ekološki rashladni radni medij kod svih modela dizalica topline je R32 s niskim potencijalom globalnog zatopljenja (GWP = global warning potential). Uz to medij R32 omogućuje bolji prijenos topline čime je postignuta veća energetska efikasnost. Centrometal dizalice topline karakterizira brza, efikasna i jednostavna ugradnja, lako upravljanje sustavom, niski troškovi održavanja i značajna ušteda na troškovima energije.

Tower – „sve u jedan’’ unutarnja jedinica dizalice topline
Tower dizalica topline tlocrtnih dimenzija 60 x 60 cm zauzima jednak prostor kao i perilica rublja pokraj koje se obično ugrađuje. Svojim modernim dizajnom uklapa se i u druge prostore, odražava vašu osobnost i stil života, dok istovremeno pruža udobnost i funkcionalnost. Kako bi Tower dizalica topline bila još prilagodljivija potrebama korisnika vanjska se jedinica može postaviti na krov, vanjski zid zgrade ili na terasu. Može zamijeniti bilo koji tip kotla ili raditi u kombinaciji s njim, u integriranom hibridnom sustavu. Kod ugradnje na Tower je jedino potrebno spojiti cijevi polaza/povrata grijanja, tople/hladne vode/recirkulacije te freonski dio do vanjske jedinice. Tower dizalice topline imaju ugrađen spremnik potrošne tople vode volumena 170 L i akumulacijski spremnik volumena 30 L kao i izmjenjivač topline s radnim medijem. Kako bi u najhladnijim danima mogli postići zadanu temperaturu polaza tvornički je, kao podrška, ugrađeni električni grijač snage 3 kW. Postoje dodatne mogućnosti ugradnje dodatne pumpe kao i miješajućeg ventila s motornim pogonom za miješajući krug grijanja/hlađenja te električnog grijača potrošne tople vode.