Bosch DIZALICE TOPLINE – Hausbau br.94
Nova dizalica topline Bosch Compress 6000 AW, COP čak i do 4.93, što znači da je u određenom trenutku količina ostvarene toplinske energije 4.93 puta veća od utrošene električne energije.

Bosch DIZALICE TOPLINE – Hausbau br.94

Bosch DIZALICE TOPLINE

Izuzetna učinkovitost i jedinstvene značajke

 

Bosch
Nova dizalica topline Bosch Compress 6000 AW, COP čak i do 4.93, što znači da je u određenom trenutku količina ostvarene toplinske energije 4.93 puta veća od utrošene električne energije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema zahtjevima moderne tehnologije Bosch je razvio svoje najnovije, ekološki prihvatljive i izuzetno energetski učinkovite dizalice topline, Compress 6000 AW. Ispunjavajući zahtjeve današnjeg tržišta zasnovane su na tehnologiji zrak/voda.

Compress 6000 AW-dizalica topline za budućnost
S dizalicom topline Compress 6000 AW kompilirali smo naše sveobuhvatno iskustvo s tehnologijom dizalica topline i kreirali potpuno novu platformu za dizalice topline zrak/voda u budućnosti. Velikim brojem inovacija i novih patenata postignuta je njihova maksimalna energetska učinkovitost, snizila se razina šumova, produljio se je njihov radni vijek, a s nekoliko ostalih prednosti one su postavile potpuno nove standarde na tržištu. Serija Bosch Compress, s raznolikim sistemskim rješenjima, mnogostruko je primjenjiva. Unutrašnja jedinica na raspolaganju je u četiri izvedbe: dva kompaktna rješenja za grijanje i hlađenje, u obliku centrale s integriranim spremnikom potrošne tople vode, po izboru sa solarnim zavojnim izmjenjivačem topline, a za zidnu montažu unutrašnja jedinica u 2 izvedbe s bivalentnim ili monoenergetskim načinom rada.

Bosch
Zidna unutarnja jedinica dostupna je u 2 izvedbe (bivalentni ili monoenergetski način rada)

Tehničke karakteristike
Rad dizalica topline i posluživanje olakšan je zahvaljujući regulatoru Bosch HPC400 koji ne samo da nadzire njihov rad, nego u punom smislu služi i kao regulator grijanja i hlađenja. Uz pomoć ovog regulatora, osim regulacije do 4 različita kruga hidraulike sustava (čak s miješajućim ventilima s elektromotornim pogonom), priključkom odgovarajućeg Bosch EMS 2 pribora može se jednostavno regulirati solarni toplinski sustav ili zagrijavanje vode u bazenu. Dizalice topline Compress 6000 AW, bez dodatnog grijača mogu proizvesti potrošnu toplu vodu temperature do 62 °C, uz razred energetske učinkovitosti A++. Dostupne vanjske jedinice rade s toplinskim učinkom od 5 kW, 7 kW, 9 kW, 13 kW ili 17 kW (najveći toplinski učinak postiže se sa sustavima A7/W35).

Dizajn, tihi rad i upravljanje putem aplikacije
Nove dizalice topline Bosch privlačnog su dizajna, izuzetno su kompaktne i tihe. Razina tlaka zvuka vanjske jedinice Compress 6000 AW iznosi 40 dB, što je niže od moderne perilice suđa. Ne samo da je gotovo nečujna, nego je i tvornički osposobljena za Internet, što znači da njome možete upravljati pomoću mobilne aplikacije Bosch EasyRemote ili preko mrežnog preglednika bez instaliranja ikakvog dodatnog pribora. Uz znanje i iskustvo koje posjeduje Bosch, korištenje okolišnog zraka kao izvora topline nikada nije bilo jednostavnije.

Više o Bosch dizalicama topline na www.bosch-climate.com.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima.

Share