Cjelodnevni besplatni seminar za studente – „Budućnost ugodnog stanovanja“

Cjelodnevni besplatni seminar za studente – „Budućnost ugodnog stanovanja“

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NOVOSTI

Cjelodnevni besplatni seminar za studente – „Budućnost ugodnog stanovanja“

Fotografija proslogodisnjeg BUS-a odrzanog na FSB-uStudentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje SUPEUS i ove godine organizira cjelodnevni stručni seminar za studente „Budućnost ugodnog stanovanja – BUS“. Ovogodišnji seminar peti je po redu te će održati u subotu 19.3.2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s glavnom temom „Primjena znanosti u industriji“. Seminar je zamišljen kao mjesto okupljanja studenata različitih tehničkih struka, šire akademske zajednice i stručnjaka iz raznih područja znanosti i industrije. Na taj način, uz priliku za učenje putem zanimljivih predavanja, predstavlja priliku i za povezivanje putem direktne komunikacije tijekom stanki.
Tijekom cjelodnevnih predavanja, studenti i sudionici će imati priliku dobiti informacije o aktualnim trendovima na području energetike i održive gradnje, kao i uvid u razne tehnološke pristupe i rješenja, njihovu primjenu u industriji te se naposljetku upoznati s uspješnim primjerima iz prakse. Okvirna agenda prikazana je u nastavku.

Seminar „Budućnost ugodnog stanovanja – BUS 2015“
„Realizacija znanosti u industriji“
19.3.2016., 9:30 – 16:30 sati
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Predavaonica D2  – Uvod 15 minuta
Trendovi u energetici  – 60 minuta
Stanka za kavu – 30 minuta
Znanost kao temelj industrije – 150 minuta
Stanka za ručak – 60 minuta
Kad ideje postanu stvarnost – 60 minuta

 

Na seminaru će biti održano ukupno dvanaest predavanja, a točna agenda može se pronaći na web stranici udruge SUPEUS. Neka od predavanja su:
Strategije pametne specijalizacije kao prilika za inovacije, istraživanje i razvoj
dr. sc. Goran Krajačić, dipl. ing., Fakultet strojarstva i brodogradnje
Što je potrebno da se prisilan brak elektrane i distribucijske mreže pretvori u sretnu ljubavnu priču?
mr. sc. Marina Čavlović, dipl. ing., HEP ODS d.o.o.
Dobivanje sintetičkih motornih goriva
prof. dr. sc. Ante Jukić, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Rasvjetne LED trake i njihova primjena
dr. sc. Josip Zdenković, dipl. ing., Schrack Technik d.o.o.
Implementacija produkata reciklaže otpadnih guma za izradu betonskih proizvoda – projekt Anagennisi
dr. sc. Ana Baričević, dipl. ing., Građevinski fakultet
Solarne ćelije treće generacije
dr. sc. Davor Gracin, Institut Ruđer Bošković
Implementacija novih sustava i ideja požarnog inženjerstva pri izgradnji Zračne luke Zagreb
doc. dr. sc. Miodrag Drakulić, dipl.ing.
Na prethodna četiri BUS-a, održana na Građevinskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva te dva puta na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prethodne četiri godine, ukupno je sudjelovalo preko gotovo 1000 studenata i 50 predavača, isključivo vrhunskih profesora i prepoznatih stručnjaka iz raznih tvrtki i institucija, a projekt je kao vrijedan i kvalitetan dosad prepoznalo preko 40 tvrtki. Seminari su, kako i priliči, bili medijski popraćeni od 2 televizijske kuće, 4 radio programa, nekoliko partnerskih konferencija te kroz mnoštvo web portala i časopisa tematski vezanih uz djelovanje Udruge.

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje neprofitna je Udruga osnovana 2011. godine u Zagrebu čiji su glavni ciljevi promicanje energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije te je kao takva sadržajno jedinstvena na razini svih studentskih udruga u Republici Hrvatskoj. Članstvo udruge trenutno čine studenti – volonteri devet fakulteta, uglavnom tehničkih, sa Sveučilišta u Zagrebu, a glavne djelatnosti Udruge prezentiraju se kroz održavanje Case Study natjecanja, stručnih radionica, seminara te izdavanje publikacija objedinjujući pri tome tehničke i znanstvene discipline, odnosno promovirajući načelo ‘interdisciplinarnosti’ kao jedno od temeljnih načela Udruge.
U dosadašnjem djelovanju, Udruga je uspješno održala više projekata, a među ključnima ističemo SUPEUS Case Study (održani 2011., 2012., 2013., 2014., 2015.), izdavanje časopisa SUMA (u pripremi izdavanje četvrtog broja) te seminar ‘Budućnost ugodnog stanovanja’ koji se, kao što je navedeno, ove godine održava po peti put.

Za prisustvovanje na seminaru potrebna je prijava, a prijave su moguće putem obrasca na web stranici Udruge.

www.supeus.hr

Share